Timișoara, marea relaxare: terase pline, oameni ieșiți la plimbare, ornamente de Paște

Timișoara a ieșit, duminică, din scenariul roșu. Prima zi în care restricțiile au fost relaxate s-a nimerit să fie și una de mare sărbătoare: Duminica Floriilor, iar vremea a fost frumoasă. Terasele din centrul orașului au fost pline, oamenii au ieșit la plimbare, pe malul Begăi a fost chiar aglomerație iar ornamentele de Paști amplasate în Piața Unirii s-au bucurat de multă trecere, mai ales în rândul celor mici.

CITEȘTE ȘI: Accident nu departe de Timișoara: patru răniți, printre care o fetiță de doi ani

Conform noilor reglementări se deschid cinematografele, sălile de spectacol, magazinele, terasele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc autorizate, la 30 la sută din capacitate. De asemenea, se poate relua activitatea sălilor de sport, iar magazinele pot fi deschise până la ora 21 toată săptămâna, ora maximă de circulație fiind 22.00.

Autoritățile au atras atenția însă că această relaxare ar putea fi una temporară, totul fiind decis în funcție de evoluția ratei de infectare.

„Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 3/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 3/1000 de locuitori. Le mulțumesc cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultima perioadă. Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Timișoara și în județul Timiș. Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă. Recomand cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid 19”,  a spus prefectul Zoltan Nemeth.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Timișoara, marea relaxare: terase pline, oameni ieșiți la plimbare, ornamente de Paște

Lasă un răspuns