Strada Jiul va fi lărgită înaintea pasajului omonim

pasajul jiul

Circulaţia prin Pasajul Jiul s-a reluat de luni pe câte un „fir” pe fiecare sens, dar primarul Nicolae Robu avertizează că vor mai exista închideri totale ale traficului auto, în anumite faze ale lucrărilor care se vor finaliza cu lărgirea pasajului la cinci benzi auto, plus trotuare şi piste pentru biciclişti.

Nivelul drumului va fi mai jos decât până la începerea lucrărilor de modernizare. După cum se ştie, pasajul s-a dovedit un soi de Triunghi al Bermudelor pentru numeroase TIR-uri care au încercat să treacă pe acolo. Nu vor mai exista astfel de probleme în viitor.

„Scufundarea” drumului a făcut necesară, însă, adoptarea unui sistem de evacuare a apei mai complicat, deoarece reţeaua de canalizare nu este suficient de joasă pentru a o putea prelua în noile condiţii.

Este vorba despre o soluţie tehnică similară cu cea utilizată la pasajul Michelangelo: colectarea apei pluviale într-un rezervor şi pomparea sa în Canalul Bega, printr-o conductă, nu înainte de a fi, însă, epurată printr-o staţie la parametri moderni. Se lucrează, în acelaşi timp, şi la lărgirea străzii Jiul la patru benzi, iar această intervenţie se va finaliza înaintea pasajului, după cum promite primarul Timişoarei.

Lărgirea Pasajului Popa Şapcă încă nu a primit avizul CFR

De asemenea, în zona pasajului de pe strada Popa Şapcă sunt în toi lucrările de modernizare a sistemului rutier.

Este drept, încă nu s-a trecut la lărgirea pasajului, pentru că nu a fost eliberat încă avizul de către CFR, dar se lucrează la noile benzi de circulaţie de pe Bulevardul Antenei. Alături de această arteră care face legătura cu calea Lipovei, va fi lăţită la patru benzi şi partea carosabilă de pe strada Popa Şapcă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Strada Jiul va fi lărgită înaintea pasajului omonim

  1. Exprimare rupta de logica din domeniul tehnic: „apa pluviala…. va fi epurata printr-o statie la parametri moderni”!? Stimate ziarist statia de epurare este moderna din punct de vedere tehnic!! Parametrii apei deversate in canalul Bega pot fi normali pentru a se incadra in normativele legale, parametrii nu pot fi moderni!! Exprimarea CORECTA este: apa este epurata intr-o statie moderna, la parametrii impusi de legislatia in vigoare.

Lasă un răspuns