Proiectul pentru Castelul Corvinilor – respins!

Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice

Proiectul depus de Primăria municipiului Hunedoara pentru obținerea de fonduri europene pentru Castelul Corvinilor a fost respins de ADR Vest.

Proiectul fusese scris în proporție de 80 la sută de două firme angajate să facă proiectare și consultanță de către fostul primar Viorel Arion. Pentru proiectul respectiv Primăria a achitat în jur de 320.000 de lei firmelor Duopart Consulting SRL din Ploiești și Grup Corint din Alba Iulia.

22.082.997,40 de lei – aceasta este suma care era fie cerută pentru „Restaurare şi Valorificare Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor. Din acești bani, 21.641.337,43 de lei ar fi reprezentat fondurile europene, iar 441.659,94 de lei – contribuția proprie a Primăriei Hunedoara pentru acest proiect, adică aproximativ 5 milioane de euro. Aeasta este suma maximă ce se poate obține pentru un monument de categoria A, precum Castelul Corvinilor. Dacă acesta ar fi fost monument UNESCO, suma s-ar fi dublat.

„Am depus proiectul la ADR Vest, dar acesta a fost respins pe motiv că în documentația trimisă și întocmită în mandatul lui Viorel Arion există niște neconcordanțe legate în special de curtea interioară a Castelului. Le-am cerut celor două firme care au lucrat la proiect să lămurească situația și să conteste la Autoritatea de Management decizia ADR Vest. Am găsit proiectul scris în proporție de 80 la sută și nu mi se părea normal să nu îl depun sau să nu spun că o mare parte din contribuție din el o are fostul primar Arion. A lăsat în Primărie un singur proiect pe fonduri europene. Sperăm că nu e totul pierdut și că, în urma contestației, vom avea câștig de cauză”, declară primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, scrie hunedoaralibera.ro.

Proiectul pentru Castelul Corvinilor se referă la: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor și Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuința sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboșarilor, Fântana, Capela, Groapa Urșilor, Bastionul munițiilor, Galeria suspendată, Turnul Njeboisia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *