Strada fără trotuar, pericol real pentru pietoni. Se află într-un cartier important al Timişoarei

strada fara trotuar

Despre trotuarele ocupate de autoturisme sau despre inexistenţa spaţiilor pentru circulaţia pietonilor s-a scris de nenumărate ori în paginile ziarului nostru.

S-au prezentat, de-a lungul timpului, cazuri în care şoferii au intrat cu autoturismele pe spaţiile verzi – cele de la Flora sau în Parcul Copiilor, în care conducătorii auto circulau chiar şi cu viteză pe trotuar – strada Proclamaţia de la Timişoara, unde s-a decis, într-un final, montarea unor stâlpi pentru blocarea accesului auto. De asemenea, au fost prezentate şi situaţii privind trecerile de pietoni transformate în parcări, în preajma şcolilor.

Ei bine, acestea nu sunt singurele nereguli din traficul urbei. Un timişorean ne-a sesizat despre lipsa trotuarului de pe o porţiune de pe strada Felix, în zona Calea Aradului. Cetăţenii sunt obligaţi să circule pe carosabil, printre autoturisme.

„La capătul străzii, la intersecţia cu Calea Torontalului, pe o bucată de aproximativ 50-70 de metri există trotuar doar pe o parte de drum, dar acesta este foarte îngust, de doar 40 de centimetri, iar în mijlocul lui se mai află şi un stâlp de electricitate. Zilele trecute, am surprins o situaţie destul de periculoasă: un bărbat care îşi plimba copilul într-un cărucior. Acesta era nevoit să meargă pe şosea, şoferii fiind obligaţi să îi ocolească. În spatele lor se pot vedea şi alte persoane care circulă tot pe partea carosabilă, fiind expuşi în orice moment unui accident”, spune timişioreanul, într-un email adresat redacţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Strada fără trotuar, pericol real pentru pietoni. Se află într-un cartier important al Timişoarei

  1. La fel str.Anton Golopentia din Calea Buziasului , este fara trotuar se circula pe doua sensuri cu masina situatie in care traficul este mare caci toti din Mosnita folosesc strada pt a Evita sensul din Buziasului. Nu sint nici macar calmatoare de viteza sau in indicator cu limitare a vitezei.Approape fiecare casa de pe strada este cu copii mici care risca cind ies din curte in sosea.
    A fost facuta o sesizare la primarie si asteptam curiosi in raspuns .

Lasă un răspuns