Doliu în lumea artistică. A murit o celebră cântăreaţă de muzică populară. La Timişoara şi-a petrecut o parte din tinereţe – VIDEO

florica duma

Doliu în lumea artistică. A murit o celebră cântăreaţă de muzică populară, care şi-a petrecut la Timişoara o mare parte din tinereţe. Cunoscută de către toţi iubitorii de folclor, Florica Duma s-a stins din viaţă, marţi dimineaţa, la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.

Cantăreaţa suferea de o boală necruţătoare şi fusese internată, în stare gravă, la sfârşitul lunii aprilie, iar de săptămâna trecută n-a mai putut comunica nici măcar cu puţinii apropiaţi, cea mai bună prietenă, nepoţii şi cântăreţul Remus Bondar, scrie oradeaindirect.ro.

Cunoscuta interpretă s-a npscut în 9 decembrie 1946, în cătunul Caranzel, judeţul Bihor. A început să cânte de la vârsta de 9 ani într-un borcan care-i amplifica vocea răscolitoare şi a ajuns, peste ani, să lase în urmă un repertoriu muzical de neegalat.

În anii ’80, a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea din Timişoara, oraş în care îşi petrecuse o parte din tinereţe.

Apoi a profesat ca economist şi s-a stabilit în Oradea, dar nu a rupt niciodată legătura cu zona natală. „Am adus în cântecele mele pe toţi oamenii satului: pe primar, pădurar, notar, jandarm şi chiar pe şoferul <de pe rata>, care ne ducea la scoală la ora 5 dimineaţa”, declara artista în urmă cu caţiva ani, potrivit jurnaliştilor bihoreni.

A fost o femeie frumoasă şi plină de energie, care a cunoscut iubirea şi dezamăgirile, iar apoi şi-a transpus trăirile în muzică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Doliu în lumea artistică. A murit o celebră cântăreaţă de muzică populară. La Timişoara şi-a petrecut o parte din tinereţe – VIDEO

Lasă un răspuns