STENOGRAMĂ ŞOCANTĂ! Un medic din Timişoara şi-a ameninţat fosta iubită că o va bate în aşa fel încât sechelele cu care aceasta va rămâne să nu poată fi demonstrate de medicina legală

judecata

În urmă cu mai bine de o jumătate de an, în ediția din 6 mai 2016, am publicat articolul intitulat O idilă începută la spital se încheie la tribunal. <Și-a părăsit serviciul de gardă, a venit acasă și m-a bătut!>, în care relatam un caz șocant ce-i avea drept protagoniști pe chirurgul Radu Blagoe, angajat al Spitalului CFR Timișoara (unde fusese, o perioadă, și director interimar), și fosta sa iubită, Carolina Fodor.

Despărțire cu echimoze și fracturi

O scurtă recapitulare e necesară. Colegi de serviciu la Spitalul CFR, între asistenta de farmacie și medicul chirurg s-a înfiripat în urmă cu vreo 11-12 ani o idilă, urmată de o relație de concubinaj din care a rezultat un copil, astăzi în vârstă de 10 ani.

La un moment dat, sătulă de amenințările și de comportamentul concubinului său, Carolina Fodor s-a decis să rupă relația, despărțirea inevitabilă fiind grăbită și de reapariția în anturajul acesteia a unui vechi amic din copilărie, Sebastian Stanciu, alături de care voia să-și refacă viața. Din păcate, despărțirea Carolinei de medicul Radu Blagoe n-a fost una liniștită, ci, dimpotrivă, extrem de violentă, așa cum arătam și în articolul publicat anul trecut:

Carolina Fodor„Conform Carolinei Fodor, în seara zilei de 30 iulie 2013, în jurul orei 22, deși se afla în serviciul de gardă (la acea dată nu fusese încă numit manager), doctorul Blagoe a plecat din spital, îndreptându-se spre domiciliul în care locuia împreună cu ea și cu copilul lor.

Carolina Fodor susține că, ajuns acasă, în prezența copilului și a tatălui ei, Radu Blagoe a început să-i care pumni și picioare, în zona feței și în cea abdominală, călcând-o și pe piciorul drept cu saboții de lemn cu care era încălțat.

Rezultatul îl regăsim în certificatul medico-legal emis de Institutul de Medicină Legală (IML) Timișoara și în scrisoarea medicală eliberată de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, acte din care spicuim următoarele:

„policontuzii afirmativ prin heteroagresiune; traumatism cranio-facial minor închis; multiple mici hematoame epicraniene fronto-parietal stâng; contuzie mandibulară stângă; fractură oblică completă arc costal C IX stâng fără deplasare; fractură cominutivă diafiză falangă I deget II picior drept”.

Una peste alta, Carolina Fodor a stat mai multe săptămâni cu degetul de la picior imobilizat cu atelă gipsată, iar conform certificatului medico-legal, toate leziunile suferite au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale”.

Radu BlagoeRechizitoriul a ajuns în instanță

În ziua următoare, polițiștii Secției 3 i-au luat prima declarație victimei, care a și depus o plângere penală împotriva fostului său concubin, însă, după trei ani de la incident, la ora apariției articolului nostru, dosarul penal deschis pe numele lui Radu Blagoe nu ajunsese încă în instanță… Temându-se că influența fostului său concubin (membru PSD, Radu Blagoe făcea mare tam-tam cu relațiile sale la nivel politic) ar putea îngropa cazul, Carolina Fodor a decis, în primăvara trecută, să facă publică povestea sa.

La ora apariției articolului nostru, dosarul penal deschis pe numele lui Radu Blagoe se afla încă în faza urmăririi penale, însă, la această oră, medicul agresor a fost trimis în judecată, inculpat fiind pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de articolul 193, alineatul 2 Cod penal și pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

Mărturii în antiteză

Radu Blagoe nu este singurul inculpat din acest dosar: doctorul timișorean i-a tras după el și pe Claudiu Andrei și Constantin Ciubotaru, ambii inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, prevăzută de articolul 273, alineatul 1 Cod penal și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Așa cum am relatat și în articolul publicat anul trecut, cei doi martori scoși din joben de agresorul Carolinei Fodor au susținut în fața anchetatorilor că l-au însoțit în seara cu pricina pe medicul Radu Blagoe de la Spitalul CFR până în locuința acestuia și că acesta n-ar fi lovit-o pe fosta sa concubină, ci doar ar fi avut cu ea un schimb de replici tari, după care ar fi părăsit toți trei casa.

Doar că, la rândul său, declarația victimei, Carolina Fodor, este susținută de mărturia tatălui ei – care a asistat la episodul violent și care a încercat să intervină aruncând cu o sticlă de apă spre agresor, ca să-l oprească -, de mărturia lui Sebastian Stanciu, actualul iubit al Carolinei, precum și de cea a nepotului acestuia, Sergio Mihai.

Cei doi au declarat în fața organelor de urmărire penală că au asistat, din stradă, atât la sosirea, cât și la plecarea doctorului Blagoe din casa în care acesta locuia cu Carolina Fodor, precizând că medicul a fost singur în cele două momente.

Poligraful face diferența

Diferența dintre martorii celor două părți a făcut-o modul în care aceștia au cooperat cu anchetatorii. Astfel, martorii Carolinei Fodor au demonstrat că n-au nimic de ascuns și au acceptat să fie supuși testării poligraf (denumirea populară: detectorul de minciuni), în raportul de constatare criminalistică precizându-se că aceștia nu au prezentat “modificări specifice comportamentului simulat”, adică au spus adevărul.

La rândul lor, cei doi martori aduși de inculpatul Radu Blagoe au refuzat – oare de ce? – să fie supuși testării poligraf, aspect care, coroborat cu celelalte probe din dosar, i-a transformat și pe aceștia în inculpați.

„Sfântul” Blagoe a trecut de la vorbă la faptă

Sigur, un articol de presă este una, un proces este cu totul altceva, însă e greu de crezut că, la finalul acestuia, se va dovedi că victima, Carolina Fodor, s-a bătut singură, iar medicul Radu Blagoe – culmea, un om care, la intrarea în breaslă, a jurat să-și vindece semenii, nu să-i cotonogească! – este un inocent supus pe nedrept oprobriului public…

Deși și-a clamat tot timpul nevinovăția și, mai mult, i-a tras după el și pe cei doi martori mincinoși, doctorul Blagoe n-a făcut, în seara zilei de 30 iulie 2013, nimic altceva decât să pună în practică ceea ce îi promisese, cu vreo două săptămâni înainte, victimei sale: o bătaie zdravănă!

Conștientă că fostul său concubin putea trece oricând de la vorbă la faptă, Carolina Fodor a avut prezența de spirit să înregistreze o conversație pe care o avusese cu Radu Blagoe, anterioară agresiunii de la finele lunii iulie, un fragment din această discuție fiind mai mult decât elocvent.

Iată stenograma conversației cu pricina:

Carolina Fodor: De aia m-ai amenințat cu bătaia aseară?

Radu Blagoe: Da.

C.F.: Da? De ce?

R.B.: Pentru că ți-am spus niște lucruri și nu vrei, așa, știi… din ură…

C.F.: Și cu bătaia se rezolvă?

R.B.: E singurul lucru de care ți-e ție frică, restul, orice argument …

C.F.: Și nu ți-e frică, dacă mă bați, că o să iasă rău de tot?

R.B.: Pentru cine? Pentru mine sau pentru tine?

C.F.: Pentru mine de ce?

R.B.: Păi s-ar putea să rămâi cu sechele…

C.F.: Adică?

R.B.: Treaba mea. Sechele care nu se pot demonstra la medicină legală, deșteapto!

C.F.: Adică?

R.B.: Adică nu, să nu vezi, să nu trăiești și să vezi, să nu spun că trăim și vedem… Deci singura care-ți poate face vreun bine e medicina legală și, dacă aia nu poate demonstra nimic, rămâi mofluză! Că și eu am făcut medicină legală și… aia nu se demonstrează, aia nu se demonstrează, aia nu se demonstrează…

C.F.: Da, deci tu mă bați în așa fel, încât n-o să se vadă și n-o să pot să te reclam.

R.B.: Îhî, ca să-ți intre bine la gulie! Ferească Dumnezeu să ajungem acolo…”.

Cine rămâne mofluz?

După cum s-a văzut ulterior, de fanfaronada doctorului Blagoe s-a ales praful: deși a amenințat-o pe Carolina Fodor că îi va aplica lovituri de expert, care nu vor putea fi “demonstrate” la Institutul de Medicină Legală, în realitate, medicul și-a altoit fosta concubină ca un bătăuș de duzină, astfel că, finalmente, s-ar putea ca mofluz să rămână chiar el. Asta fiindcă, să vezi și să nu crezi: din certificatul medico-legal rezultă că aia se demonstrează, aia se demonstrează, aia se demonstrează…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “STENOGRAMĂ ŞOCANTĂ! Un medic din Timişoara şi-a ameninţat fosta iubită că o va bate în aşa fel încât sechelele cu care aceasta va rămâne să nu poată fi demonstrate de medicina legală

  1. Dle jurnalist, daca va face cineva o stenograma cu ce ati vorbit candva in viata fiti sigur ca ati avea probleme cu legea… Concluzie: vorbele pot fi de tot felul, faptele sunt importante!

    1. In caz ca n-ati stiut, va anunt ca amenintarea este o infractiune prevazuta de Codul penal. In concluzie, si vorbele sunt importante, nu doar faptele.

  2. Interesant cat de mult s-a anchetat un caz extrem de simplu. 3 ani??? Pai ori „meletia” doarme ori s-a intervenit pe acolo ca altfel nu pot sa-mi explic…
    3 ani pentru o agresiune fizica cu martori?? In 3 ani se rezolva o crima nu un caz de ranire corporala…

  3. Medicul e tot din clica celor care acum se gratiaza singuri. De aceea ameninta cu influenta lui. Era bun prieten cu Titu Bojin inainte sa-i dea PSD papucii. Mergea mereu acolo in „audienta”. Si acum se plimba medicul periodic pe la Bucuresti, l-a vazut chiar un prieten nu demult in avion. S-au dus si s-au intors in acelasi avion in aceeasi zi. Nu stiu cine e „persoana lui” acolo in minister, dar am aflat pentru ce merge. Poate ar fi o tema pentru DNA. Se vorbeste in spital ca vrea cu orice pret sa ajunga manager si il sapa la greu pe actualul manager de la spitalul CFR. In spital nu il agreeaza nimeni fiindca se poarta urat cu colegii si cu asistentele. Din pacate unii doctori il acopera de frica sa nu intre in conflict cu el. Cu ceva ani in urma i-a tras un pumn unui doctor care acum nu mai e in spital ci a emigrat in Israel. Politia stie cu siguranta aceste lucruri pentru ca si atunci a fost reclamat pentru vatamare corporala. Am inteles din surse ca ar fi platit ceva ca sa iasa basma curata. Cu toate acestea politia a tergiversat cercetarile fapt care da de inteles ca acolo s-a intervenit intr-un mod sau altul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *