Statuia din Timișoara, furată, tăiată în bucăți și ajunsă la fier vechi, se reîntoarce la locul ei

La aproape cinci ani din momentul în care a fost furat, bustul lui Emanuil Ungureanu, amplasat în fața școlii care îi poartă numele, din centrul Timișoarei, se întoarce pe soclu.

CITEȘTE ȘI: Accident pe o șosea din Banat: mașină cu roțile în sus, în șanț. Oameni răniți

În iunie 2015, orașul era lovit de o serie de furturi ale unor statui pe care hotii le-au distrus pentru a le vinde la fier vechi.

Atunci au dispărut  și alete două busturi de bronz, unul reprezentându-l pe Victor Babeş, iar altul pe doctorul Aurel Cândea, primul director al Clinicii de Obstetrică-Ginecologie Bega. După ce dispariția acestora a fost reclamată la poliție, oamenii legii au avut surpriza să decopere, la un centru de colectare a fierului vechi, încă o statuie de bronz făcută bucăți.

Anchetatorii au dus la secție bucățile de bronz şi când au început să le aranjeze au avut surpriza să constate că era vorba despre bustul lui Emanuil Ungureanu.

A fost o munca extrem de migaloasă, asemanătoare rezolvării unui puzzle,  pentru ca ea să fie refăcută. Astăzi, s-a întors pe soclul din parcul din zona centrală a orașului.

1 Comments
Marius 02/10/2020
Si hotii ? Cei de la firma de fier vechi au fost anchetati ? Ca sigur stiu cine a adus statuia !