Staţiunile din ţară, luate cu asalt de valuri de turişti. Explicaţia: acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile de stat

Timişenii intră deja în... vraja mării. Vacanţele pe litoral sunt la mare căutare

O adevărată nebunie s-a instalat în turismul românesc. Niciodată nu au fost atât de solicitate agenţiile de turism ca în această vară, când lumea pur şi simplu dă năvală pentru a-şi procura bilete în staţiunile româneşti. Nu înseamnă, însă, că au fost abndonate locaţiile din străinătate, pentru că şi acestea se menţin la cote înalte, însă se constată un adevărat reviriment al staţiunilor din România.

Explicaţia este una singură: acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile de stat. Cel mult se caută litoralul Mării Negre, cererea fiind axată îndeosebi pe două staţiuni: Mamaia şi Eforie Nord. Atât de mare este numărul cererilor, că nici nu prea sunt oferte pentru luna august în cele două localităţi menţionate.

Timişenii vor, însă, să-şi petreacă vacanţa nu doar la mare, fapt pentru care se caută foarte mult Băile Felix şi chiar, foarte interesant, Băile Herculane, o staţiune care părea să nu mai aibă trecere în rândul turiştilor. Cererea extraordinară pentru sejururi în plin sezon, la Mamaia sau Eforie Nord, a creat, însă, un fenomen oarceum neaşteptat. Dacă cele două staţiuni sunt înţesate de turişti, restul rămân în aşteptare, fără activitate şi tot mai izolate.

La fel se întâmplă chiar şi cu staţiuni mai cunoscute atunci când vine vorba de extra-sezon. „Toată lumea vrea în plin sezon şi doar în anumite staţiuni. S-a creat, astfel, un dezechilibru major, cu riscurile inerente. S-ar putea înfiinţa, cumva, în cadrul acestui program de acordare a vocuherelor pentru bugetari, o secţiune care să fie destinată şi altor perioade ale anului, precum şi pentru staţiunile mai puţin vizitate, dacă tot se doreşte relansarea turismului românesc”, spune Daniela Tuleu, manager de marketing la o agenţie din Timişoara.

Tot ca o consecinţă a acordării vocherelor de vacanţă pentru bugetari, au apărut turişti din categorii noi de vârstă, care până anii trecuţi nu se înghesuiau să meargă în concediu la Marea Neagră: cupluri de tineri în jur de 30 de ani. În ciuda acestei afluenţe spectaculoase pentru litoralul Mării Negre, rămân în top şi destinaţiile externe.

În acest an, vedetele sunt staţiunile din Trucia şi Grecia, dar se constată şi un interes tot mai crescut pentru Albania, Portugalia, Corsica sau Tenerife. Cei mai mulţi preferă să meargă cu avionul şi optează pentru variante all-inclusive, unde sunt asigurate, în general, toate condiţiile petrecerii unui concediu de vis.

Cert este că tot mai mulţi timişoreni aleg să plece din localitate în timpul concediului, vremurile în care stăteau acasă chiar în această perioadă a anului fiind doar o amintire.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Staţiunile din ţară, luate cu asalt de valuri de turişti. Explicaţia: acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile de stat

  1. Cei de la privat îs mai fraieri, stau acasă. Ei numai trag să dea impozite la stat, iar harnicii de bugetari se lăfăie în concedii plătite de fraierii de la privat. Halal țară. Unde e egalitatea în drepturi?????

Lasă un răspuns