Au plătit scump! Pățania șoferilor care au parcat pe pistele pentru biciclete

Polițiștii locali au efectuat, începând din luna mai, verificări permanente cu privire la respectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale referitoare la oprirea sau staționarea pe pistele de biciclete din municipiu.

Aceste acțiuni s-au făcut prin patrularea cu ajutorul segway-urilor din dotare, extrem de utile pe perioada caldă a anului. Astfel, în ultimele două luni, polițiștii locali au aplicat un număr de 733 sancțiuni contravenționale în cazul conducătorilor auto care și-au parcat mașinile pe pistele pentru bicicliști din zona centrală, dar și din alte zone din orașîncălcând prevederile OUG 195/2002. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

CITEȘTE ȘI: Cinci cetățeni din India și Pakistan, opriţi în apropiere de Sânnicolau Mare

Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodată, polițiștii fac apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența lor, să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns