Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, într-o comună timișeană

vehicule electrice

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, într-o comună timișeană

Administrația comunei Dumbrava și-a propus să pună în aplicare mai multe soluții pentru protejarea mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de gaze ale autovehiculelor.

Un prim proiect aprobat de către Consiliul Local este documentația tehnico–economică, faza Studiu de Fezabilitate, caracteristicile principale și indicatorii tehnico–economici ai obiectivului de investiții ”Înființare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Dumbrava, județul Timiș”.

CITEȘTE ȘI: Bravo! Primarul Timișoarei a prins o bătrânică ce vindea pătrunjel și a stârpit astfel mafia din legumicultură!

Investiția se justifică ca făcând parte din programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități, care are un impact pozitiv pentru îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării vehiculelor electrice.

Valoarea totală (inclusiv TVA) este de 1.047.070,00 lei, din care 949.832,50 lei din bugetul alocat prin program și 97.237,50 lei cheltuieli neeligibile, de unde doar construcţii-montaj se ridică la suma de 59.500,00 lei.
Dumbrava va beneficia de cinci stații de reîncărcare de tip 50DC/22AC, cu 10 puncte de reîncărcare create și 10 locuri de parcare pentru automobile electrice.

Un al doilea pas către o comună eco a fost aprobarea proiectului de hotărâre din ultima ședință de Consiliu, din 16 mai, privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru depunerea la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a proiectului privind obiectivul “Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Dumbrava – realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”.

Edilii locali doresc să realizeze 3.24 km de piste pentru biciclete, cu lățimea de doi metri și două sensuri de circulație cu conectarea a două obiective de interes local.

Valoarea totală a proiectului cu TVA este de 1,894,507.43 lei.

sursa: redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *