Fetița cu o boală genetică extrem de rară la ficat, care a suferit un transplant la Fundeni, a murit

România și Cuba vor avea un acord de colaborare în domeniul Sănătății

După o perioadă cu evoluție favorabilă, Rebeca, fetița care a suferit un transplant de ficat, din cauza unei boli rare la ficat, la Institutul Clinic Fundeni a murit astăzi.

Transplantul de ficat fusese realizat cu succes pe 2 mai, la Institutul Fundeni. Medicii anunțau atunci că starea fetiței după operație era stabilă și se afla sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

CITEȘTE ȘI: Bravo! Primarul Timișoarei a prins o bătrânică ce vindea pătrunjel și a stârpit astfel mafia din legumicultură!

Operația a durat 5 ore, iar medicii spuneau că evoluția lent favorabilă se datora statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și unor infecții virale din antecedentele recente care au impact immunologic și hematologic, conform antena3.ro.

Vestea salvatoare pentru Rebeca și pentru părinții săi venise în ultima clipă de la un donator în vârstă de 17 ani.
”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spus medicul de la Fundeni Vitachki Guenadiy.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *