Stație nouă de ambulanță, la Timișoara

Mașină răsturnată, minor rănit

Serviciul de Ambulanță al județului (SAJ) Timiș are, începând de ieri, o nouă stație (cea de‑a treia) situată în partea de nord a orașului. După cum a menționat directorul SAJ Timiș, dr. Leonida Iancu, ideea unei noi stații pentru ambulanță a apărut cu 18 ani în urmă, iar motivația este una cu greutate:

„Ani de zile, resursele serviciilor medicale de urgență erau complet dezechilibrate. Partea de sud a orașului beneficia de 90 la sută din resurse, iar cea de nord de doar 10 la sută. În acest moment reușim să echilibrăm, cât de cât, situația, într‑un moment mai greu, vedeți că traficul atinge cote furibunde în ultimul timp, nu numai la noi, ci în toate localitățile din țară. Timișoara are și un specific, fiind împărțită în două de râul Bega și de calea ferată, acestea constituie două ziduri în calea noastră, pe care, câteodată, cu greu le depășim”.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru mii de români: pensii reduse cu până la 50%!

Noua stație va deservi zona de nord a orașului, alături de cea de la Spitalul Municipal. Stația de ambulanță a fost amenajată în urma acordului Consiliului Local Timișoara, care a pus la dispoziție spălătoria și atelierul fostului Liceu Agricol de pe Calea Aradului. SAJ Timiș va putea folosi spațiul în următorii zece ani, iar de aici vor putea porni spre pacienți o ambulanță de consult, una cu medic, una de tip C, trei de tip B și una pentru transport.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *