Lovitură pentru mii de români: pensii reduse cu până la 50%!

bani pensii 1

Guvernul pregateste un proiect de lege care prevede reducerea pensiilor pentru anumiti contribuabili. Initiativa apartine chiar Ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, si vizeaza taxarea cu 30% a pensiilor speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 lei, si cu 50% a pensiilor care depasesc 10.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Lipsa unui nou Plan Urbanistic General blochează construcțiile în Timișoara

„Conform informatiilor furnizate de Casa Nationala de Pensii pentru un numar de 9.312 beneficiari de pensii de serviciu in plata la sfarsitul lunii iunie 2019, din total sume cuvenite in cuantum de 105.706.216 lei, partea suportata din bugetul asigurarilor sociale de stat bazata pe contributivitate reprezinta aproximativ 16,9%, iar cea fara contributivitate, suportata de la bugetul de stat, reprezinta aproximativ 83,1%. Se constata ca in cazul pensiilor mai mari de 10.000 lei lunar componenta bazata pe necontributivitate este dominanta comparativ cu cea bazata pe contributivitate”, se arata in expunerea de motive, conform Kanal D.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a mai declarat ca in stabilirea plafonului de 7.000 de lei peste care se propune taxarea pensiilor s-au folosit studii recente facute de Academia Româna, fiind avute in vedere si cerintele de convergenta a veniturilor prezentate in raportul de fundamentare a Planului national de adoptare a monedei euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Lovitură pentru mii de români: pensii reduse cu până la 50%!

  1. Este într-adevăr o măsură uluitoare , o adevărată revoluție, nu s a mai văzut așa ceva , iar din banii economisiti astfel se va da cîte 10 lei celor vreo 2 500 000 de români cu pensii sub 1000 de lei , fabulos .

  2. Nu dezinformati! Se impoziteaza cele speciale care sunt acordate moca ca sinecuri politice, nu pe baza contributiei la un sistem de pensii!!

    In fapt ar trebui ANULATE pentru ca sunt imorale si ilegale!
    Constitutia spune ca toti cetatenii sunt egali in drepturi!!

  3. Ce titluri de rahat / clickbait puteti debita. Pacat ca va bateti joc de munca altor colegi care activeaza la acest ziar si au articole de calitate

Lasă un răspuns