Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi reguli și măsuri anunțate de Ludovic Orban

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în România. Lista noilor restricții

Autorităţile române au decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 septembrie 2020.

Ludovic Orban a anunțat, luni, în ședința de Guvern, că starea de alertă se prelungește pe teritoriul României din 15 septembrie, pentru încă 30 de zile.

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a spus că s-a votat în CNSU și transmis spre Executiv ce reguli se iau în timpul campaniei și în ziua votului, la alegerile locale din 27 septembrie.

Premierul a spus că în ordinul comun va trebui clarificată procedura pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau care sunt izolați la domiciliu și care solicită urna mobilă.

„Urna mobilă trebuie să asigure exercitarea dreptului la vot la toți cei care fie sunt izolați la domiciu, ca fiind infectați, fie sunt carantinați pentru că sunt în ancheta epidemiologică ca și contacți și trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului la vot. Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cazurile care necesită deplasarea urnei mobile non-COVID și apoi la cei care sunt fie afectați, fie sunt persoane de contact”, a afirmat Orban.

Cei care au carte de identitate și merg la vot vor introuce ei documentul în fanta aparatului care o citește, iar cei care au buletine vechi vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția ulterioară a mâinilor.

„Trebuie dezinfecție la intrarea și la ieșirea din secție. Pune mâna pe ștampilă, buletin de vot, semnează de prezență. Trebuie să reducem pericolul asupra reprezentanților din secțiile de votare”, a mai spus premierul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns