Stadioanele de elită, închiriate de echipele care vin la Euro

fotbal 6

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că noile stadioane Steaua și Arcul de Triumf au fost închiriate deja ca baze de antrenament pentru echipele care vor juca la București în Grupa C a turneului final UEFA EURO 2020, în urma declarării acestora ca fiind funcționale.

CITEȘTE ȘI: 3 milioane de români au rămas fără energie electrică, în cea mai gravă pană de curent de la cutremurul din ’77 şi nimeni nu ştie cine e vinovat

Astfel, echipa națională a Austriei va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf. Echipa Austriei nu își va stabili baza de cantonament la București (rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă), astfel încât a optat doar pentru stadion și hotel de tranzit.

Stadionul Arcul de Triumf a fost inclus de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în București, care nu au un cantonament localizat aici. Echipele din optimi care vor juca la București vor folosi, de asemenea, stadionul Arcul de Triumf pentru antrenamentele de dinaintea meciului din 28 iunie 2021.

Ucraina a ales încă de anul trecut să-și stabilească baza de cantonament la București, la stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, costurile urmând a fi suportate de delegația de la Kiev. Macedonia de Nord, calificată în urma play-off-ului din Nations League, a optat pentru cantonament la București, cu antrenamente pe Stadionul Steaua. Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA Events SA pe lista facilităților pentru EURO 2020 în urma unui acord semnat cu Ministerul Apărării Naționale, în 29 decembrie 2020.

Terenurile de antrenament Steaua, Arcul de Triumf, Giulești și Dinamo au fost puse la dispoziția UEFA cu titlu gratuit, prin garanțiile prezentate de Guvernul României la momentul candidaturii. Guvernul s-a angajat și la modernizarea acestor baze, reușind deocamdată să finalizeze proiectele Steaua și Arcul de Triumf. Conform acordului, UEFA poate plăti proprietarilor bazelor un bonus de satisfacție la finalul competiției, dacă echipele au fost mulțumite de condițiile de antrenament asigurate, mai informează comunicatul FRF.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, o ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Bilbao (Spania).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns