Sprijin pentru toți pensionarii cu venituri mici, ca să-și poată plăti facturile

Posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesară pensionării a fost prelungită

Sprijin pentru toți pensionarii cu venituri mici, ca să-și poată plăti facturile. Ordonanța privind sprijinul pentru pensionarii cu venituri mici intră marți în procesul de avizare, astfel că 2,5 milioane de români, beneficiari ai acestui sprijin, nu vor primi, în luna ianuarie, mai puțin de 2.200 de lei, a spus, luni, ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Sprijinul pe care îl vor primi pensionarii, toți acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și acceptă această măsură (…). Nu va exista, practic, în luna ianuarie, nicio persoană care încaseze ca venituri cumulat pensie plus sprijin 2.200 de lei”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, luni, după ședința coaliției.

Practic, venitul obținut din cumulul pensiei cu ajutorul nu va putea depăși 2.200 de lei.

Potrivit ministrului, este vorba de 2,5 milioane de români care vor încasa acest sprijin în luna ianuarie

CITEȘTE ȘI: UDMR respinge varianta testării gratuite: Nu se poate, asta înseamnă că se duce în jos vaccinarea

„Mâine dimineață (marți – n.r.) va intra ordonanța în cadrul Ministerului Muncii pe avizare internă, mi s-a promis de către ministrul Finanțelor că voi avea și avizul MF. Trebuie să discut și cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât și avizul MJ să iasă cât mai repede, să pot trimite ordonanța la Consiliul Legislativ și la Comitetul Economic și Social, pentru a o putea prezenta în Guvern și a o transforma în act normativ care să stea la baza construcției bugetului pe anul 2022. Cu această măsură am închis pachetul social asumat în programul de guvernare”, a mai spus Budăi.

Impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei și este va fi asigurat din bugetul de stat, potrivit ministrului, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *