Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate. Greșeala pe care o fac românii care își cumpără bolizi din străinătate

Sute de mașini de lux zac în vamă, confiscate. Greșeala pe care o fac românii care își cumpără bolizi din străinătate

Încă o metodă de a fenta legea, brevetată de români. Şoferii care vor să plătească taxe reduse declară valori mai mici pentru maşinile cumpărate din străinătate. Acestea sunt îmbarcate pe navele container și trimise spre România. Numai că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din… port.

CITEȘTE ȘI: Sprijin pentru toți pensionarii cu venituri mici, ca să-și poată plăti facturile

Garda de Coastă are un întreg parc auto cu zeci de mașini confiscate. Printre ele și modele de lux, de 100.000 de euro bucata.

Românii își cumpără mașini second-hand din străinătate, le transportă în țară cu ajutorul navelor container, iar în momentul în care ajung aici, în porturile de la Marea Neagra, declară autoturismele sub prețul pieței.

Motivul? Să plătească taxe mai mici. Astfel, mașini care valorează chiar și 200 de mii de euro sunt declarate în acte la un preț de 10.000 de euro. Trucul nu ține de fiecare dată.

Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă: Această infracțiune, conform codului vamal, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.Unele autoturisme zac uitate aici ani de zile.

De cele mai multe ori, însă, proprietarii autovehiculelor confiscate sunt din străinătate.

Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă: Proprietarul nu ia la cunostință, noi nu putem face absolut nimic decât să păstrăm mașina în aceleași condiții.

În mod normal, mașinile rămân la Garda de Coastă timp de 6 luni. Dacă în acest interval de timp proprietarii nu vin să le revendice, autovehiculele sunt declarate abandonate. Urmează procedura de intrare în patrimoniul statului, iar ulterior acestea pot fi valorificate de ANAF.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns