Sprijin financiar la dispoziţia proprietarilor de păduri

Cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat referitoare la servicii de silvomediu, climatice și conservarea pădurilor pot fi depuse până în data de 15 iunie, la ora 17, fiind vorba desprte o prelungire a termenului anunţat iniţial de Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Cererile se depun la centrele județene ala APIA, însoţite de avizul Gărzii Forestiere, alături de celelalte documente specificate în ghidul solicitantului.

Ajutorul de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe hectar şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de cinci ani. Beneficiari pot fi unităţile administrativ-teritoriale, persoanele fizice și juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere, precum şi asociaţiile acestora.

În cadrul schemei sunt compensate două tipuri de angajamente, ale căror cerințe specifice sunt încadrate în două pachete: asigurarea de zone de liniște, pentru care valoarea ajutorului este de 25 de euro pe hectar pe an, şi utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care suma primită este de 103 euro pe ha/an. Cel de-al doilea pachet poate fi accesat doar în combinaţie cu primul.

0 Comments

No Comment.