Sprijin concret de la Timișoara pentru Ucraina. Opt transporturi cu ajutoare umanitare au fost trimise la Cernăuți

Sprijin concret de la Timișoara pentru Ucraina. Opt transporturi cu ajutoare umanitare au fost trimise la Cernăuți

Sprijin concret de la Timișoara pentru Ucraina. Opt transporturi cu ajutoare umanitare au fost trimise de aici la Cernăuți și 1.136 de refugiați ucraineni sunt ajutați în capitala Banatului prin inițiativa ”Timișoara pentru Ucraina” prin diferite forme, cum ar fi cazare, masă, tichete sociale, sprijin pentru educație sau pentru găsirea unui loc de muncă.

În acțiuni sunt implicate 30 de organizații non-guvernamentale, instituții, peste 300 de voluntari, dar și a comunității locale care au colectat diverse bunuri pentru donații, dar și mai mult de 20 de companii.

S-au achiziționat ajutoare în valoare de aproape 600.000 de lei care au constat în corturi, paturi de campanie, saltele, saci de dormit, încălzitoare pentru corturi, echipamente și provizii medicale, dotări pentru spațiile de cazare și alimente neperisabile. Cea mai mare parte a acestor ajutoare ajung la Cernăuți, oraș înfrățit cu Timișoara, de unde se distribuie mai departe în orașele ucrainene aflate sub asediu.

”Suntem printre primii din țară care oferim tichete sociale pentru achiziționarea de alimente, medicamente, îmbrăcăminte. În prezent, fiecare ucrainean primește tichete în valoare de 300 de lei, pentru o lună. Astfel pe lângă cazarea gratuită oferită, ucrainenii beneficiază de un ajutor demn și uman, care le oferă posibilitatea de a alege ei înșiși ce produse achiziționează. Îi lăsăm pe ei să aleagă. Această abordare este una de dorit, nu doar în Timișoara, pentru că le oferă sentimentul de libertate, de care au atât de mare nevoie în aceste vremuri, dar și control asupra vieții lor, pe care războiul l-a luat”, transmite Flavius Ilioni Loga, director executiv al LOGS – Grup de inițiative sociale.

CITEȘTE ȘI: Un lot de banane din Ecuador a fost retras din magazine din cauza pesticidelor

Companiile care doresc să se implice pot contacta coordonatorii programului prin e-mail, la adresa [email protected], completând formularul de pe site-ul www.timisoarapentruucraina.ro sau prin WhatsApp, la numărul +40741.113 .952. Detalii despre campanie pot fi găsite pe site sau pe pagina de facebook a inițiativei ”Timișoara pentru Ucraina”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sprijin concret de la Timișoara pentru Ucraina. Opt transporturi cu ajutoare umanitare au fost trimise la Cernăuți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *