Spitalul Militar Timișoara este accesibil și civililor

Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara a fost în prima linie din anul 1754, fiind construit ca o ”datorie morală a armatei austriece față de populația timișoreană”. Dacă în timp de război, în cadrul spitalului nu se făcea distincție între bolnavi și răniți, tradiția se păstrează și astăzi.

Deși prioritari sunt angajații din cadrul structurilor Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciului de Protecție și Pază, Ministerului de Justiție, Administrației Naționale a Penitenciarelor, familiile angajaților, pensionarii militari, veteranii de război din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Timiș, în cadrul unității sanitare nu se face distincție între militari și civili, motiv pentru care s-a încheiat contract și cu Casa Națională de Sănătate.

Pentru a veni în sprijinul pacienților a fost înființat Compartimentul Primiri Urgență prin care se asigură primul-ajutor şi asistenţa medicală de urgenţă persoanelor a căror stare de sănătate este critică.

Pacienții sunt investigați și diagnosticați și cu ajutorul liniilor de gardă permanente, care funcționează pe specialitățile: medicină internă, anestezie şi terapie intensivă, laboratorul de analize medicale, radiologie şi imagistica medicală. Liniile de gardă la domiciliu sunt chirurgie generală și ortopedie şi traumatologie.

Pentru pacienţii internaţi, spitalul asigură şi răspunde de calitatea actului medical, condiţii de cazare, igienă, alimentaţie şi prevenire a infecţiilor nosocomiale conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii, au transmis reprezentanții unității sanitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns