Spital Covid virtual la Timișoara

primar

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, ieri, lansarea unei platforme de telemedicină unică în România, care este destinată tratării cazurilor ușoare și medii de Covid-19. Comunitatea City Doctors, condusă de cunoscutul doctor Virgil Musta, și Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au dezvoltat această platformă, denumită „Pandemic controller”, prin intermediul căreia medicii de familie timișeni le vor putea oferi pacienților lor indicații pentru tratamentul Covid-19 sub îndrumarea specialiștilor din spital.

Practic, așa cum a subliniat Dominic Fritz, s-a creat o legătură digitală între Spitalul de boli infecțioase și medici de familie. După înscrierea pe platformă, medicii de familie au acces la toate analizele făcute de Spitalul „Victor Babeș” pacienților pe care îi are în grijă și care au dezvoltat forme ușoare sau medii de COVID-19.

Medicul de familie va primi de la spital și schema de tratament, dar și parametrii care trebuie urmăriți cu atenție, pentru a evita situațiile în care bolnavii ajung decompensați la ATI, cu șanse scăzute de supraviețuire.

„Această platformă stabilește stadiabilitatea bolii și face recomandări legate de terapie, astfel încât medicului de familie îi va fi mai simplu să analizeze pacientul. În plus, consider că această colaborare va da naștere și altor forme de servicoii medicale sau informații. Noi avem informații concrete, participăm de la conferințe, congrese, aflăm ultimele noutăți din patologie și doresc să dau aceste date și medicilor de familie pentru a putea trata pacienții noștri cel mai eficient”, a declarat dr. Virgil Musta.

În acest mod se va putea evita încărcarea peste limite a spitalelor, dar și pierderea contactului între medicii de familie și pacienți. Platforma donată Spitalului „Victor Babeș” respectă legislația referitoare la protecția datelor personale.

„Gradul de ocupare a paturilor chiar și non-ATI cu oxigen e foarte mare. Nu știm cât de mult o să ne mai țină aceste paturi. Noi trebuie să tratăm pacienții care nu au nevoie de internare, trebuie să îi tratăm acasă. Dar, bineînțeles, acești pacienți trebuie să beneficieze de același tratament ca în spital”, a explicat și Dominic Fritz.

Primarul s-a arătat mulțumit de faptul că numeroși timișoreni au răspuns apelului umanitar și au donat bani pentru achiziționarea de pulsoximetre și concentratoare de oxigen, aparate care nu puteau fi legal achiziționate de Primăria Timișoara și care vor fi folosite acasă de bolnavii cu forme ușoare și medii de COVID-19. Primele 500 de pulsoximetre, aparate care măsoară saturația de oxigen din sânge, vor ajunge în curând la Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Spital Covid virtual la Timișoara

  1. Dar focarul de covid din Primaria Timisoara cand are de gand sa-l declare. Ca toata lumea tace si cetatenii iau contact cu personalul infectat , care nu prezinta simtome.Pana acum au fost mai multe cazuri de care nu s-a spus nimic, DE CE ? La Directia Fiscala se poate aici nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *