Spectacolul „Eminescu”, de Ziua Culturii Naţionale, la Timişoara

Spectacolul "Eminescu", de Ziua Culturii Naţionale, la Timişoara

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul „Eminescu”, scenariu pe texte din poezia și publicistica lui Mihai Eminescu.

Creat în cadrul CelebrART, program dedicat personalităților și evenimentelor majore ale culturii românești și universale, program care face parte din noul mandat de management la Teatrul Național din Timișoara, spectacolul „Eminescu” este construit și prezentat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale 2022.

România îl identifică pe Mihai Eminescu, de cel puțin 133 de ani, cu însăși Cultura națională. Este un gest istoric, un gest care certifică asumarea culturii române prin Cuvântul ei cel mai înalt – Eminescu. Dincolo de simbol se află Poetul. Și, dincolo de Poet, se află omul.

În această întâlnire fundamentală dintre spirit și emoție se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi și al propriei noastre limbi. Astfel, în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, scena Teatrului Național devine, în rostirea verbului eminescian, un punct de incandescență culturală și un epicentru spiritual de mare forță.

CITEŞTE ŞI: Pavajul din faţa Operei, o palmă peste obrazul timişorenilor! Foto

Distribuția spectacolului îi reunește pe trei dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național din Timișoara: Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres. Regia artistică este semnată de Mihaela Lichiardopol; spațiul scenografic aparține Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele pot fi achiziționate online pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, orar: marți – duminică, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *