Spania va începe să folosească pașapoartele digitale de vaccinare pe 19 mai

certificat de vaccinare

Ministrul spaniol pentru turism, Reyes Maroto, a anunțat miercuri că țara sa va începe să folosească pașapoartele de vaccinare în luna mai, când este programat târgul internațional pentru turism din Madrid (FITUR), transmite Reuters.

”Vom fi în poziția de a începe implementarea pașaportului digital (când va începe FITUR, pe 19 mai)”,a spus ea la un post de televiziune.

Confruntați cu pandemia ce a ucis peste 900.000 de oameni în Europa și a aruncat continentul într-o adâncă recesiune, liderii Uniunii Europene au convenit să realizeze certificate de vaccinare digitale care să permită repornirea industriei turismului, lovită grav de măsurile contra răspândirii coronavirusului, notează Reuters.

Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, care va include şi propunerea sa privind „paşapoartele verzi digitale”, a declarat luniea trecută vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-Covid-19, rezultatele la testele de Covid-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.

Tema certificatului medical digital ar urma să fie analizată în Consiliul European pe 25 martie. Pentru a intra în vigoare, propunerea Comisiei Europene privind certificatul medical digital trebuie aprobată de Parlamentul European şi de statele membre.

Uniunea Europeană va propune un pașaport de vaccinare care ar putea ușura călătoriile pentru cei care au făcut un vaccin aprobat de UE precum și altele, cum ar fi vaccinurile din China și Rusia, care au primit doar autorizare națională pentru folosire de urgență, conform HotNews.ro.

Foto: Digi 24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *