Elevii timișeni, nevoiți să susțină diferit simulările dacă situația nu se schimbă: unii în online, alții la școală

simulari 1

La finalul acestei luni, elevii din clasele a VIII-a și a IX-a vor susține simulările pentru examenele naționale. În județul Timiș, se pregătesc pentru acest eveniment aproape 10.000 de liceeni și elevi de gimnaziu.

Potrivit unui recent ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, simulările vor fi susținute cu prezența fizică a participanților doar în unitățile de învățământ care funcționează în localități ce nu depășesc rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Jumătate din numărul total al elevilor timișeni care urmează să suțină aceste simulări învață în Timișoara și în celelalte patru localități carantinate din zona periurbană a municipiului. Dacă, până la data la care sunt programate simulările se va menține situația existentă în prezent, iar ordinul comun nu va suferi modificări, ar însemna ca 5.680 de elevi timișeni să susțină simulările online și 4.045, fizic.

Simularea pentru Evaluarea Națională, susținută de absolvenții clasei a VIII-a, va debuta pe 29 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Pe 30 martie va avea loc proba scrisă la matematică, iar pe 31 martie, cea la limba și literatura maternă. Rezultatele urmează să fie afișate pe data de 16 aprilie. În ceea ce privește simularea Bacalaureatului, care se organizează pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă, prima probă scrisă, la limba și literatura română, este fixată pentru data de 22 martie. Pe 23 martie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, pe 24 martie, proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, iar pe 25 martie, proba scrisă la limba și literatura maternă. Pe 31 martie, vor fi afișate rezultatele.

Notele obținute de elevii care vor participa la simulări nu vor fi trecute în catalog, decât la solicitarea scrisă a acestora. Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, ”prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată într-un ordin al ministrului educației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *