Bazinul de înot de la Jimbolia intră în lucru

bazj 2

Una dintre cele mai mari investiții ale Consiliului Județean Timiș intră în lucru. Este vorba despre bazinul de înot pe care instituția îl construiește în Jimbolia. Contractul de proiectare și execuție a fost deja semnat, asocierea de firme care a câștigat licitația publică având la dispoziție 18 luni pentru a duce lucrarea la bun sfârșit. Într-o primă etapă, timp de șase luni, se va lucra la proiectul tehnic, urmând ca utilajele să intre pe șantier la finalizarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Elevii timișeni, nevoiți să susțină diferit simulările dacă situația nu se schimbă: unii în online, alții la școală

Valoarea contractului se ridică la puțin peste 9.000.000 de lei + TVA. Proiectarea și execuția va fi realizată de SC JDA CONSULT, în calitate de lider, avându-i ca asociați pe cei de la VAST INKOMEN și CIV GROUP. Dacă inițial obiectivul era programat a fi finanțat exclusiv din bugetul județului, instituția, prin președintele Alin Nica și senatorul de Timiș Alina Gorghiu, a reușit să obțină recent suma necesară investiției prin bugetul de stat, urmând ca CJT să acopere doar costurile cu TVA.

„Am reușit să degrevăm bugetul județului de o cheltuială majoră. Beneficiem de o deschidere importantă la București față de proiectele județului, iar asta ne permite să ne diversificăm portofoliul de lucrări în infrastructură.  Este o investiție gândită pentru întreaga zonă de vest a județului și va fi deschisă atât elevilor, cât și celor care doresc să se antreneze sau să practice înotul ca stil de viață sănătos. Veștile bune vor continua să vină anul acesta, pe măsură ce deblocăm, inițiem noi investiții și le accelerăm pe cele existente”, a subliniat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns