Șosea ca-n palmă pentru locuitorii din Tomnatic

tomna

Consiliul Județean Timiș va asigura accesul rapid către și dinspre DN6 pentru locuitorii comunei Tomnatic, prin ranforsarea și modernizarea drumului județean 692B.

Investiția este gândită și în perspectiva viitorului centru de legume și fructe pe care instituția îl construiește în localitate. Porțiunea de drum are o lungime de aproape patru kilometri, iar valoarea investiției este estimată la puțin sub opt milioane de lei. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț, iar finanțarea este asigurată din bugetul consiliului județean.

Lucrările de ranforsare și modernizare sunt necesare întrucât starea de degradare a drumului, ca și a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor nu asigură condiții optime pentru utilizatori, conform standardelor în vigoare.

Investiția presupune și relocarea unor stâlpi de beton, dar și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată Timișoara – Sânnicolau Mare. Sectorul de drum supus ranforsării și modernizării are originea la intersecția cu DN 6, unde va fi amenajată o girație care să preia în siguranță traficul generat de noul centru de fructe și legume, până la limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare.

„Investiția este un imbold pentru activitatea localnicilor și a celor care doresc să investească în zonă. Lucrarea va asigura circulația în siguranță și confort, dezvoltarea economică zonală și reducerea poluării. Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ, investim în infrastructură, fără de care nu am putea vorbi de confortul cetățenilor și de creștere economică sustenabilă”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns