O mare comună timişeană va fi… adoptată!

Una dintre comunele limitrofe Timişoarei va suferi o modificare inedită, cum nu mai există la nivel naţional. Este vorba de Sânmihaiu Român, care, în mod incredibil, este pe cale să fie… adoptată!

Pentru aceasta a fost înfiinţat un grup de iniţiativă locală intitulat sugestiv „Adoptăm Sânmihaiu Român”. Împreună cu Asociaţia Mişcarea Sinergistă, o altă structură insolită, cei care vor să adopte comuna au organizat o adunare la care sunt aşteptate 50 de persoane, dar şi autorităţi publice, în frunte cu prefectul judeţului.

Pentru a se realiza „adopţia”, organizatorii vor să rezolve câteva probleme preliminarii din comună, cum ar fi: neintabularea străzilor, extinderea unor utilităţi de apă; iluminatul stradal; situaţia grădiniţei şi a after-school-ului din Utvin; instalarea bancomatelor în Sânmihaiu Român; montarea coşurilor de gunoi stradal; implementarea unui sistem video de supraveghere stradală; montarea calmatoarelor de viteză; implementarea unui cod de convieţuire; introducerea transportului şcolar.

După rezolvarea acestora, este de aşteptat ca prefectul judeţului să fie anunţat oficial de intenţia de adopţie, urmând să se stabilească ce se va întâmpla în acest caz cu primarul comunei: face parte şi el din acest plan original de adopţie?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O mare comună timişeană va fi… adoptată!

  1. N-am inteles eu prea bine cum este aceasta adoptie de comuna si cine anume , s’-au ce organizatie, face aceasta adoptie ,dar vad ca au proiecte numai ptr Utvin si Sanmihaiu Roman iar de Sanmihaiu German nici nu se pomeneste ,de parca n-ar face parte tot din aceias co muna!!! Oare autoritatile au uitat sa le spuna ??

Lasă un răspuns