Sorin Grindeanu: ”Pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secţiunii cu ecoducte”

Sorin Grindeanu: ”Pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secţiunii cu ecoducte”

Sorin Grindeanu: ”Pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secţiunii cu ecoducte”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis astăzi, la cel de-al 16-lea Congres al Asociaţie Profesionale de Drumuri şi Poduri, că inginerii români sunt recunoscuţi pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărăşan şi Transalpina.

”Inginerii români sunt recunoscuți pentru rezultatele în infrastructură, iar două exemple sunt emblematice : Transfăgărășan și Transalpina.

Mă bazez pe ei și pentru următoarea provocare pe care o avem: unirea tuturor Regiunilor istorice românești prin infrastructura rutieră de mare viteză.

CITEȘTE ȘI: E de plâns! Deşi i-a venit factura 5000 de lei, tanti Maria nu voia să le facă rău „celor de la curent“

Autostrada Moldovei (A7), Autostrada Unirii (A8), Autostrada Sibiu-Pitești (A1) și secțiunea cu tuneluri de pe lotul autostrăzii Lugoj-Deva (A1) sunt doar câteva repere ale acestui obiectiv extrem de important pentru economia României.

Avem deja evoluții remarcabile pentru aceste obiective”, transmite Grindeanu.

Ministrul Transporturilor spune că pe secţiunea A7 de la Ploieşti la Paşcani, finanţată prin PNRR, avem acum 4 contracte semnate iar pe 2 loturi au început deja lucrările.

Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitaţie.

De asemenea, pentru autostrada Lugoj-Deva se va desemna astăzi constructorul secțiunii cu ecoducte.

”Pe secțiunea A7 de la Ploiești la Pașcani, finanțată prin PNRR, avem acum 4 contracte semnate iar pe 2 loturi au început deja lucrările. Alte 3 contracte se apropie de semnare, iar 6 loturi sunt în procedură de licitație.

Pentru A8, anul acesta vor fi lansate în licitație contractele pentru construcția secțiunilor din capete, finanțate prin PNRR.

Pentru autostrada Sibiu-Pitești avem semnate toate contractele, inclusiv cele pentru construcția secțiunilor care traversează Carpații.

Iar pentru autostrada Lugoj-Deva vom desemna astăzi constructorul secțiunii cu ecoducte, mult așteptată de toți”, spune ministrul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *