E de plâns! Deşi i-a venit factura 5000 de lei, tanti Maria nu voia să le facă rău „celor de la curent“

E de plâns! Deşi i-a venit factura 5000 de lei, tanti Maria nu voia să le facă rău „celor de la curent“

E de plâns! Deşi i-a venit factura 5000 de lei, tanti Maria nu voia să le facă rău „celor de la curent“

Fostul şef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, a spus unui judeţ întreg povestea unei femei de 70 de ani care s-a trezit cu o factură imensă la curent! Cum a aflat Dolot povestea? Cumpărând miez de nucă, în piaţă, de la tanti Maria!

„Acum vreo câteva săptămâni eram în concediu şi am mers la piaţă să iau de ale gurii. La intrare, o bătrânică mă strigă: Maică, nu vrei miez de nucă proaspăt? Mă duc să văd marfa şi îi zic să-mi pună un kg şi-i dau 50 de lei. În timp ce deșerta nuca din desaga ei într-o pungă o aud vorbind singură că i-a venit 50 de milioane factura la lumină! -Poftim? Ce ai spus, maico? Aaa, zise ea, ca şi trezită dintr-un vis, mi-s năcăjită ca mi-a venit factura la lumină 50 de milioane! Apoi mi-a arătat factura: avea de plătit 5000 de lei. Am întrebat-o ce consum are. Mi-a zis că becul din casă şi un frigider, ea locuind singură. Era clar o bătaie de joc din partea furnizorului“, susţine Claudiu Dolot.

Apoi i-a spus femeii că factura este o nedreptate şi a întrebat-o dacă vrea să facă reclamaţie la Protecţia Consumatorului. „Eeeee, cum să merg acolo, să le fac rău la oamenii ăia care îmi dau lumină?“, a spus femeia. Până la urmă, fostul şef al ANPC a dus-o cu maşina la OPC şi a convins-o să facă reclamaţie.

„Am plecat de la OPC cu tanti Maria să o las la autobuzul care o ducea în satul ei. Pe drum nu a mai contenit cu mulţumirile, a vrut să îmi dea banii pe nucă înapoi, însă îmi tot zicea să nu cumva comisarii OPC să le facă rău oamenilor de la curent, că ea nu vrea să facă rău în viaţa ei. Am lăsat-o în staţia de autobuz, liniştită şi împăcată, şi am mers spre casă cu un nod în gât, gândindu-mă la câţi bătrâni ca tanti Maria au aceeaşi situaţie în ţara asta. Nu am mai văzut-o, nu îmi ştie numele, eu nu am numărul ei de telefon, dar am imaginea României îmbătrânite şi neajutorate din satul românesc“, a mai povestit Dolot.

CITEȘTE ȘI: Buncărul antiatomic de lângă Castelul Corvinilor ar putea deveni obiectiv turistic

OPC a rezolvat reclamaţia femeii. I s-a spus că factura a fost trimisă greşit, a fost stornată, ba mai mult, bătrâna avea și sold la furnizor 1.000 de lei, așa că tanti Maria intră în iarnă fără datorii. Şi totul a pornit de la norocul femeii de a întreba pe cine trebuie: „Maică nu vrei nişte miez de nucă proaspăt?“

Sursa text și foto: caon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *