CSM Timişoara, un club al marii performanţe

CSM Timişoara, un club al marii performanţe

CSM Timişoara, un club al marii performanţe. Sutele de medalii obţinute pe plan intern şi la nivel internaţional la 13 discipline sportive plasează structura sportivă condusă de Lucian Reclaru în elita cluburilor din România.

CSM Timişoara, structură sportivă de referinţă pe plan naţional, contribuie din anul înfiinţării sale – 1985 – la descoperirea, şlefuirea şi promovarea talentelor locale şi nu numai la cel mai înalt nivel de performanţă. Clubul condus de Lucian Reclaru, director din 2011, după ce anterior activase timp de trei ani pe postul de organizator de competiţii, are în prezent 13 secţii active: atletism, badminton, box, canotaj, haltere, lupte, nataţie, tenis, tir, volei, navomodelism, radioamatorism şi sambo. Zece sunt sporturi olimpice, iar celelalte trei, ultimele din înşiruire, neolimpice.

Peste 300 de sportivi activează la CSM Timişoara, dintre care aproape 220 sunt legitimaţi, iar restul se află în pregătire. Pe categorii de vârstă, în cadrul clubului sunt 140 de seniori, 42 la categoria de vârstă tineret, 50 juniori I, 65 juniori II şi zece copii, iar media de participare este de opt sportivi pe competiţie.

Aceştia sunt coordonaţi de 16 antrenori (opt angajaţi şi şase voluntari): Mihaela Răsădean (atletism), Orlando Ispas, Eduard Copoţ (box), Petru Brânduşan, Sorin Mark (lupte), Corina Dan, Ştefan Niari (badminton), Zlatomir Balojin (canotaj), Ion Bădescu (nataţie), Paul Tetileanu (tenis), Delia Mureşan (radioamatorism), Lucian Dan (navomodelism), Arpad Nagy (sambo), Călin Milan (haltere), Nicuşor Tîrziu (tir) şi Dan Jitaru (volei).

CSM Timişoara organizează anual aproximativ zece competiţii cu participare naţională şi internaţională la atletism, badminton, box, canotaj, lupte, tenis, nataţie şi tir. Iar rezultatele obţinute de-a lungul anilor situează clubul din capitala Banatului în plutonul fruntaş al structurilor sportive din România. CSM Timişoara este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, care accesează în fiecare an proiecte cu finanţare nerambursabilă din partea Primăriei Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş. În 2017, clubul de pe Bega a reuşit să acceseze un proiect european în cadrul programului Eramus.

De subliniat participarea atletei Adelina Pastor, multiplă deţinătoare a trofeului cuvenit celui mai bun sportiv din judeţul Timiş, la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 în proba de ştafetă 4×400 de metri, aceasta reuşind o clasare pe locul al 15-lea. Tot ea a obţinut bronzul mondial în sală la 4 x 400 de metri la Portland, în Statele Unite ale Americii.

La Jocurile Olimpice de tineret din 2018, de la Buenos Aires, a participat şi canotorul Laurenţiu Danciu. Şi ce performanţă a reuşit în cealaltă emisferă! Medalie de argint în proba de 2 rame! Tot el se poate mândri, ca sportiv legitimat la CSM Timişoara, cu un aur mondial de juniori cucerit în Cehia şi cu un argint european obţinut în Franţa.

CITEŞTE ŞI: Monopostul de Formula E al echipei Mahindra Racing, condus de celebrul pilot Nick Heidfeld, prezentat la Timișoara

În palmaresul clubului din oraşul de pe Bega se află 116 medalii la campionatele şi cupele mondiale, 150 de medalii la campionatele europene şi aproximativ 620 de medalii la campionatele şi la cupele naţionale. Luptătorii Larisa Niţu şi Patrick Gordan, canotoarea Andreea Iorgovan şi atleta Tabita Teuşan sunt printre cei care au început să bată tot mai tare la uşa marii performanţe şi care promit rezultate şi mai răsunătoare în viitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *