Sorin Cîmpeanu vrea lungirea anului școlar începând din toamna lui 2022: Vacanţa de vară ar trebui scurtată

Se cere demiterea ministrului Cîmpeanu, acuzat că a tăiat bursele a 730.000 de elevi, din pix, în mijlocul nopții

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, propune ca din toamna anului 2022 să fie lungită perioada anului şcolar, el explicând că a făcut o propunere în acest sens chiar pentru anul şcolar 2021-2022, dar că aceasta nu a fost acceptată, fiind invocată predictibilitatea, relatează HotNews.ro.

„Structura anului şcolar pentru anul şcolar 2021-2022 este deja stabilită. Mai departe, din toamna anului 2022, am făcut publică opinia mea, pe care o susţin: este nevoie de o creştere a duratei cursurilor. Suntem printre ultimele ţări europene din punctul de vedere al duratei cursurilor. Pierderile suferite pe durata crizei sanitare au fost foarte mari – nu numai în România, este drept – ele vor trebui să fie recuperate în timp. Pentru asta, mai mult decât oricând, este nevoie de o durată mai mare a perioadei de cursuri”, a afirmat ministrul Educaţii, duminică seară, la Digi 24.

Întrebat ce părere are despre propunerea fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a afirmat că în opinia sa, pentru următoarea perioadă durata vacanţei de vară ar trebui redusă la o lună, actualul deţinător al portofoliului Educaţiei a răspuns că o „vacanţă de vară mai scurtă înseamnă (o) perioadă de cursuri mai lungă”, el arătând că „este nevoie de acest lucru”, însă propunerile în acest sens pentru extinderea perioadei de cursuri din anul şcolar următor, care începe în toamnă, „acestea nu au fost acceptate”, invocându-se că este nevoie de predictibilitate.

„Nu ştiu şi nu vreau să vă răspund acum (cu privire la ipoteza unei vacanţe de vară de o lună, – n.r.). Nu mă antepronunţ, dar cu siguranţă vacanţa de vară ar trebui să fie mai scurtă”, afirmă Cîmpeanu.

În prezent conform ministrului, perioada anului şcolar durează, în România, 34 de săptămâni, fiind una mai scurtă decât în multe ţări europene. Astfel, într-un ciclu de învăţământ de 12 ani, un elev din Germania învaţă cu doi ani şi jumătate mai mult decât un elev din România.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Sorin Cîmpeanu vrea lungirea anului școlar începând din toamna lui 2022: Vacanţa de vară ar trebui scurtată

 1. Esti rupt de realitatile cotidiene.
  Probabil tu in birou ai clima si dezumidificare, si tot ce iti vrea inima.
  Copii nostrii de abia mai respira luna iunie in clasele devenite cuptoare la propriu.
  Faceti programa in asa fel incit sa fie utila, si nu stufoasa degeaba, cu materii bagate doar…sa fie platiti unii…exemple pot sa dau destule, am copil la scoala.
  Inca o data dovediti ca sunteti in lumea voastra…..!

 2. Deci, sa inteleg ca in august nu va mai lucra nimeni? 
  Ce se va inampla cu cei din horeca? In iunie ,iulie stam frumos acasa si in august ne vom calca in picioare pe malul marii si in statiunile montane . 
  Sa nu-mi spuneti ca dupa ce 30 de ani in care nu ati investit in reabilitarea scolilor, deodata va avea fiecare clasa clima si conditii normale pentru a face fata caldurii.
  Domnule Ministru, mai documentati-va  sa vedeti ca vacanta in celelalte state europene dureaza mai mult de o luna ( minim o luna si jumatate , doua). In Germania la fiecare 6 saptamani  au o saptamana ,doua de vacanta. Deci, daca e sa adunam saptamanile de vacanta intr-un an ,tot acelasi numar de zile libere au copii.
  In alte state programa se adapteaza la cerintele de pe piata muncii. La noi se incarca programa ,doar asa ….. ca se poate.
  Bravo! Felicitari! Mai puteti ?

 3. Doamne ferește, asta nu este normal. Sa reducă programa cu toate informațiile inutile care le bagă in cap copiilor. Sa stea el o lună în vacanță, sa lase copiii în pace. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *