Şomaj mic, angajatori disperaţi după personal

Potrivit ultimei raportări realizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, 228 de angajatori timişeni sunt în căutare de personal, fiind vorba despre un total de circa 1.200 de posturi vacante.

CITEȘTE ȘI: Taxe și impozite 2019. Ce îi aşteaptă pe români din acest an, schimbările au apărut deja în Monitorul Oficial

Domeniile cu deficit mare de personal continuă să fie, în Timiş, industria uşoară, transporturile, construcţiile, instalaţiile, alimentaţia publică, comerţul şi tehnologia informaţiei, dar oferta de joburi din perioada actuală se referă în bună măsură şi la personalul necalificat.

Reamintim că rata şomajului a scăzut continuu în Timiş pe parcursul anului trecut, la sfârşitul lunii noiembrie ajungând la doar 0,79 de procente, după cum a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

CITEȘTE ȘI: Vine gerul Bobotezei. Un val de aer polar aduce temperaturi de -16 grade, în România

La capătul primelor 11 luni din 2018, în Timiş, judeţul cu cel mai mare număr de locuitori la nivel naţional, existau numai 2.767 de şomeri înregistraţi la AJOFM.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns