Solidaritatea nu-i vorbă goală într-o localitate din Timiş. O gospodărie a ars până-n temelii, iar o bătrânică şi-a pierdut viaţa. Ce a urmat

masloc 1

Într-o localitate timişeană, spiritul comunitar nu-i vorbă-n vânt, ci o tradiţie perpetuată firesc, care vorbeşte despre grija faţă de cel de lângă tine, consăteanul pe care-l întâlneşti adeseori pe stradă, căruia îi treci prin faţa porţii, omul ale cărui necazuri le ştii şi nu te lasă indiferent.

„În toamna anului trecut, o tragedie s-a abătut asupra unei familii din Maşloc. O gospodărie a ars până-n temelii, iar o bătrânică şi-a pierdut viaţa în incendiul pe care, din câte se pare, tot ea l-a provocat. Fiica ei, o femeie de peste 60 de ani, nu era acasă în momentul acela, aşa că a scăpat cu zile, dar toată agoniseala i s-a făcut scrum.

ionel lupuAm pus mână de la mână să-i reconstruim căsuţa. Fiecare a ajutat după puteri, fie cu materiale, fie cu forţă de muncă, astfel încât, la ora actuală, fundaţia este gata şi s-a început ridicarea zidurilor de cărămidă. Consăteana noastră are o pensie foarte mică, de agricultor, din care n-avea cum să înalţe o locuinţă nouă, fie ea şi modestă, cu două camere şi-un târnaţ.

Ne-am bucurat foarte mult când, venit în vizită la Fibiş, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a trecut şi pe la Maşloc şi s-a interesat personal de cazul acestei femei necăjite. L-am şi condus, de altfel, până la şantier, să vadă în ce stadiu ne aflăm cu noua construcţie şi ne-a promis că ne va veni în ajutor, aşa cum ştim că a procedat ori de câte ori a aflat despre oameni aflaţi în necaz.

Sperăm ca, până de Crăciun, totul să fie gata, iar pe locul gospodăriei arse să-şi întâmpine locatara, chiar de Naşterea Domnului, o căsuţă nouă”, ne-a povestit Ionel Lupu, primarul comunei Maşloc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns