Şoferul român al familiei lui Donald Trump, reţinut în Statele Unite

zoltan tamas

Zoltan Tamas, un român care a fost șofer al familiei lui Donald Trump în timpul campaniei electorale pentru prezidențialele din 2016 e reținut de 8 luni în Statele Unite. Autoritățile americane vor să îl deporteze, pentru o condamnare în absență în România. Românul e ținut într-o închisoare, deși are acte în regulă în America.

Povestea lui Zoltan Tamas a fost dezvăluită de New York Times. Tânărul de 38 de ani se află legal în SUA și a fost șofer în 2016 pentru copiii lui Donald Trump și staff-ul acestuia.
Românul a lucrat ca agent de securitate la Clubul Național de Golf Trump, din Jupiter, statul american Florida. Totodată, el se ocupa și de transport.

”De fiecare dată când copiii lui Trump veneau, el era la aeroport, ca să îi ia”, spune soția românului.

Deși Donald Trump avea propriul șofer, soția lui Tamas spune că, într-o noapte, bărbatul ei s-a întors acasă spunând că a primit 100 de dolari bacșiș de la actualul președinte.

Ţinut în închisoare, departe de familie

Problemele au început pentru el în 2016, când a vrut să depună actele pentru a obține cetățenia americană.

Zoltan Tamas e căsătorit cu o româncă deja cu cetățenie americană, iar împreună au doi copii. Când a depus actele, autoritățile americane au descoperit că are în România o condamnare în absență, pentru acuzația de fraudă.

Românul a fost reținut de autoritățile americane și, de 8 luni, este într-o închisoare, timp în care nu și-a văzut soția și cei 2 copii.

Potrivit Huffington Post, justiția americană are de gând să îl deporteze pe Zoltan Tamas pe 9 aprilie. Avocații săi însă încearcă să întoarcă decizia.

Fiica românului, în stare foarte gravă

Apărarea contestă și detenția românului, mai ales că acesta se afla cu acte în regulă în Statele Unite. Mai mult, spun avocații, tânărul nu și-a putut vedea fiica cea mică, de 8 ani, care este într-o stare foarte gravă, din cauza unei boli congenitale la inimă. În 2014 și 2015, copila a fost operată de 5 ori.

”Vrem să îl scoatem din închisoare pentru a fi cu fiica lui care e pe moarte. Orice zi contează pentru fetiță. Starea ei este critică”, a declarat Mario Urizar, avocatul românului.
Judecătorii s-au dovedit până acum neînduplecați. Românul pare a fi victima legilor anti-imigrație înăsprite chiar de fostul său șef, ajuns acum la Casa Albă.

Situaţie disperată

Pentru familia românului situația e disperată. Soția spune că, pentru cheltuielile medicale ale fetiței și pentru întreținerea familiei, s-a împrumutat deja de 25 de mii de dolari.

Dacă Zoltan Tamas va fi deportat, soția spune că nu va putea rămâne în SUA și îl va urma, astfel, în România. Însă familia se teme că sistemul medical românesc nu o va putea salva pe fetița de 8 ani.

”Ar fi ca și cum i s-ar semna sentința la moarte, dacă ne-am întoarce în România. De aceea ne luptăm”, spune soția lui Zoltan Tamas, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şoferul român al familiei lui Donald Trump, reţinut în Statele Unite

  1. Caca,maca deci nu era angajatul lui Trump, era angajat la un club de golf pina s-a descoperit ca are o condamnare in Rominia.Probabil, ca astia din Rominia inca mai cauta dosarul😳.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *