Lovitură grea pentru toți șoferii: dispare polița RCA pe o singură lună

Introducerea poliţelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat şi în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi – trei ani când am schimbat legea.

Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună….Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu.

El a explicat că gradul de acoperire cu RCA are impact asupra preţului poliţelor. Astfel, accidentele generează nişte pierderi şi pentru ca poliţa RCA să fie cât mai mică este nevoie să coste cât mai puţin reparaţiile şi să împărţim costurile la câţi mai mulţi oameni. În cazul în care scade numărul clienţilor care plătesc RCA, costul reparaţiilor se împarte la mai puţini şi deci poliţa va fi mai scumpă.

Potrivit sursei citate, propunerile de modificări au fost înaintate Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Şeful Consiliului Concurenţei a adăugat că instituţia pe care o conduce a demarat o anchetă pe piaţa service-urilor în urmă cu un an, iar aceasta va fi finalizată peste câteva luni, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Jean 30 martie 2019
Ca sa finanțam , noi , cetățenii aceste companii de asigurări,si în vest se face pe o luna , daca nu i au șapte piei de pe noi , nu sint sănătoși , deci daca eu am mai multe mașini și circul numai cu cîte una , sau este defectă,pierd banii pe acest rca , procedura prin care se dau banii înapoi este foarte greoaie , iar banii nu iti sint da ti imediat inapoi , sînt obligat să le asigur pe toate , ca asa vor ei , si la Bulgari se face pe trei luni , trebuie plecat din țară asta , aici nu este de trăit , voi face exact ce am făcut si pînă s a introdus pe o luna .