Gunoaiele de pe marginea drumurilor, o problemă greu de rezolvat

gunoaie drumuri timis1

O operaţiune vastă, de strângere a gunoaielor de pe marginea drumurilor judeţene din Timiş – vorbim despre o lungime totală de aproximativ 1.300 de kilometri – se va derula în viitorul apropiat.

CITEŞTE ŞI: Taxa pe care românii o vor plăti în supermarket. Nu e păcăleală, se aplică de duminică

Astfel de acţuni de salubrizare au mai fost derulate de-a lungul vremii – inclusiv în cursul anului trecut – de către Consiliul Judeţean Timiş (CJT).
gunoaie drumuri timis
Din păcate, însă, pe marginea drumurilor, cu precădere în parcări, dar şi în şanţurile de scurgere a apei de ploaie, cetăţenii certaţi cu bunul-simţ continuă să arunce cele mai felurite tipuri de resturi, începând cu pungi şi ambalaje de alimente sau de băuturi, până la deşeuri provenite din demolări. În plus, cantităţi importante de gunoiaie ajung şi pe terenurile agricole, fapt care-i afectează pe fermieri.

Sunt afectate mari suprafeţe agricole

„De fiecare dată când Consiliul Judeţean a făcut curăţenie pe marginea drumurilor, în scurt timp gunoiaiele au reapărut. Din păcate, parcările, şanţurile şi chiar suprafeţe mari de terenuri cultivate sau de păşuni sunt pline de PET-uri, sticle, conserve, pungi, moloz şi alte tipuri de deşeuri.

CITEŞTE ŞI: Şoferul român al familiei lui Donald Trump, reţinut în Statele Unite

Fac un apel la cetăţeni să aibă grijă, măcar de acum înainte, la păstrarea curăţeniei pe marginea şoselelor şi să folosească pentru depozitarea gunoaielor locurile cu această destinaţie de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale.

Din păcate, sunt afectate mii de hectare de terenuri arabile aflate pe marginea drumurilor judeţene din Timiş.

E o problemă serioasă mai ales în această perioadă, pentru că deşeurile îngreunează arăturile şi, în plus, multe dintre ele vor fi îngopate sub brazdă, afectând pe mai departe calitatea solului. De asemenea, vor rămâne şi la suprafaţă tot felul de resturi, care le vor face probleme agricultorilor inclusiv la recoltare. Şi păşunile de pe marginea drumurilor sunt afectate.

Cei care obişnuiesc să arunce gunoaie pe marginea drumurilor ar trebui să se gândească la costurile mari pe care Consiliul Judeţean le suportă pentru strângerea acestora.

Banii respectivi ar putea căpăta alte destinaţii, dacă toată lumea ar fi civilizată şi s-ar abţine de la a arunca deşeuri pe marginea drumurilor”, atrage atenţia Nicolae Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *