Şocată de interimatul-record de la vârful Poliției Locale Timișoara, Agenția Națională a Funcționarilor Publici îl trage de mânecă pe „primarul Feisbuc”

Politia Locala Timisoara

Sătui să tot scriem de nonșalanța cu care Nicolae Robu eludează spiritul legii, permanentizând interimatul la vârful Poliției Locale Timișoara, prin ținerea în brațe la nesfârșit a lui Dorel Cojan, menținut șef al respectivei direcții a primăriei fără să fi dat vreun examen pentru acest post, am adus situația respectivă în atenția Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, că doar statutul de director al PLT este tocmai acela de funcționar public.

Trasul de mânecă nu rezolvă nimic
La solicitarea ziarului nostru, de a-și preciza poziția cu privire la situația de la nivelul Poliției Locale Timișoara, unde Dorel Cojan este director executiv interimar de… un an și 10 luni (!!!), președintele ANFP ne-a precizat următoarele:

„Legislația în domeniul funcției publice și funcționarilor publici nu prevede nici o modalitate prin care autoritățile și instituțiile publice centrale sau locale să poată fi obligate să demareze procedura de organizare a concursurilor în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante din cadrul acestora. Având însă în vedere perioada de timp scursă de la vacantarea postului de director executiv, precum și faptul că, până în prezent, Direcția Poliției Locale Timișoara nu a dispus ocuparea postului prin una din modalitățile prevăzute de art. 56 din Legea nr. 188/1999 republicată, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm faptul că am inițiat un demers către instituția menționată în care am subliniat caracterul de excepție al exercitării cu caracter temporar și faptul că, pentru respectarea principiilor care stau la baza exercitării funcției publice, se impune ocuparea cu celeritate a funcției publice în cauză prin una din modalitățile prevăzute de art. 56 din actul normativ menționat”.

În traducere liberă din limbajul oficial pe înțelesul tuturor: „Fraților, n-avem ce să-i facem primarului vostru, nu-l putem obliga să scoată postul de șef la concurs, că nu prevede legea un termen până la care să se întâmple treaba asta… Dar na, i-am bătut obrazul, poate înțelege că a întrecut măsura și se dă pe brazdă…”.

Robu si Cojan

Se merită unul pe altul:

primarul care a lăsat un oraș întreg fără apă caldă

și șeful fără examen al poliției locale

 

Dacă asta e tot ce poate face ANFP, să inițieze un demers către poliția locală, atunci ne-am lămurit, interimatul va continua, iar Dorel Cojan va putea să plagieze liniștit atunci când le va mai trimite scrisori de răspuns petenților.

Robu vrea corectarea legislației doar pe sărite
Dacă pe cei de la ANFP îi putem înțelege că nu au pârghiile necesare pentru a face ordine într-o asemenea situație, în schimb, pasivitatea, non-combatul adversarilor politici ai lui Robu, aflați în opoziție la Timișoara dar la putere în parlament, nu au nici o explicație.

De o bună bucată de vreme încoace, primarul care a lăsat un oraș întreg fără apă caldă tună și fulgeră la adresa Curții de Conturi, ai cărei auditori demască neregulile petrecute în primărie, și cere sus și tare corectarea legislației, astfel încât așa-zisele abuzuri ale inspectorilor respectivi să fie stopate.

Evident, Nicolae Robu nu suflă nici un cuvânt despre corectarea legislației și în ceea ce privește perioada maximă în care postul de director executiv al poliției locale poate fi vacant, în acest caz convenindu-i de minune portița legislativă care-i permite să inventeze noțiunea de interimat perpetuu, sub pretextul „Dacă legea nu-mi interzice, de ce să nu fac așa?”.

Somn profund la PSD

Îl înțelegem și pe domnul primar, are nevoie de o marionetă care să-i execute ordinele și să nu pună întrebări, dar, repetăm, nu înțelegem cum de adversarii politici ai lui Robu nu iau atitudine și nu cer corectarea legislației în această privință. Ca atare, avem o dedicație pentru pesediștii timișoreni: „Somnoroase păsărele / Pe la cuiburi se adună / Se ascund în rămurele / Noapte bună!”

pasari

Somnoroasele păsărele din imagine amendează gafele și derapajele administrației Robu la fel de prompt și eficient cum o fac și adversarii politici ai „primarului Feisbuc”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Şocată de interimatul-record de la vârful Poliției Locale Timișoara, Agenția Națională a Funcționarilor Publici îl trage de mânecă pe „primarul Feisbuc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *