Slănina aduce beneficii uluitoare organismului uman. Ce ne recomandă reputatul medic timișorean Ioan Ometa

Conform celor mai noi cercetări, este indicat ca acest produs să se afle pe mesele noastre cu regularitate, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Aceasta favorizează scăderea colesterolului, fiind esenţială pentru protecţia organismului. Consumatorii acestui produs au un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulaţie uşoară a sângelui!

Pusă la zid ani la rând de specialiști și incriminată că ar favoriza înrăutățirea stării de sănătate, de la creșterea colesterolului și până la apariția cancerului, slănina de porc a fost reabilitată de nutriționiști. Potrivit medicului Mihaela Bilic, ”mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă”, procentul de grăsimi mono- şi polinesaturate (cele bune) depăşindu-l cu mult pe cel al grăsimilor saturate.

Esenţială pentru protecţia organismului

Potrivit medicilor, slănina de porc consumată în cantităţi moderate aduce beneficii uluitoare organismului. Conform cercetărilor actuale, este indicat ca acest produs să se afle pe mesele noastre cu regularitate. S-a dovedit că slănina ajută la întărirea sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesterolului şi este esenţială pentru protecţia organismului.

Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge. Un consumator de grăsime are un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulaţie uşoară a sângelui.

ioan ometaFavorizează contracția biliară

”Slănina de porc este excelentă pentru funcționarea vezicii biliare. Recomand consumul acesteia de două-trei ori pe săptămână, în cantități rezonabile. Pentru cei care nu doresc să se așeze la masă și să o mănânce cu pâine, propus consumul unei singure bucățele subțiri, mestecată până capătă consistența laptelui. Colesterolul nu crește în urma consumului de slănină, ci atunci când căile biliare nu funcționează”, a declarat reputatul medic timișorean Ioan Ometa.

Protejează organismul de daunele aduse de fumat

Datorită conţinutului de seleniu, microelement care întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism, fumătorii sunt protejaţi prin consumul acestui aliment de efectele nocive ale fumatului.

De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Alte beneficii

Slănina este indicată și pentru uz extern. Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă fricționarea locului dureros cu slănină tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se pune celofan, se înveleşte cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noapte.

Pentru tratarea mastitei, pe locul inflamat se aplică o felie subţire de slănină peste care se pune o bucată de staniol şi se bandajează.

În plus, o felie mică de slănină aplicată pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute, alungă durerea.

Grăsimi și proteine

Potrivit nutriționiștilor, 100 de grame de slănină are nu mai puţin de 638 kcal şi 67,7 grame de grăsimi. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate oferă şi 6,3 grame de proteine.

Dezavantaje

Sunt şi specialişti care susţin că slănina conţine nitriti-aditivi care pot interacţiona cu substanţele chimice naturale din alimente şi din organismul uman formând nitrozamine, compuşi cu un ridicat potenţial cancerigen. Totodată, are un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi creşte nivelul trigliceridelor din corp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Slănina aduce beneficii uluitoare organismului uman. Ce ne recomandă reputatul medic timișorean Ioan Ometa

Lasă un răspuns