Încă o comună de lângă Timişoara a devenit atractivă pentru construirea de case. Preţul terenului s-a dublat

Încă o comună din imediata vecinătate a Timişoarei cunoaşte, în ultima perioadă, un ritm de dezvoltare alert, luând-o uşor pe urmele Girocului, Dumbrăviţei, Ghirodei sau Moşniţei.

„De când a fost ecologizată groapa de gunoi de lângă Şag, comuna Parța a devenit tot mai atractivă pentru investițiile rezidențiale”, sunt de părere Mihai Petricaș și Ioan Dunca, primarul și viceprimarul comunei.

Acest lucru este tot mai vizibil datorită construcției de locuințe, care a cunoscut un reviriment. Ezitarea timișorenilor în a alege Parța a fost cauzată până acum și de lipsa infrastructurii, acesta fiind și motivul pentru care obiectivul prioritar al autorităților, după reînființarea comunei, a fost asfaltarea străzilor.

Citeşte şi: Slănina aduce beneficii uluitoare organismului uman. Ce ne recomandă reputatul medic timișorean Ioan Ometa

Cum și utilitățile urmează să fie rezolvate în anii următori, se așteaptă ca acest trend de creștere să devină tot mai prezent în anii următori. La acesta contribuie și prețurile încă foarte bune la terenurile intravilane, deși au crescut și aici, de la 8-10 la circa 20 de euro pe metru pătrat.

Citeşte şi: Cum poţi fi păcălit la bancomat şi de ce trebuie să fii atent la tasta 5

Că Parța se dezvoltă o arată și sporul de populație de la ultimul recensământ, cel din 2011, când avea 2.200 de locuitori, pe care cei doi edili îl estimează la circa 500-600 de persoane.

Citeşte şi: Părăsit pe un peron, în a doua zi de Crăciun… Un copil abandonat în Gara de Nord a reuşit să-şi depăşească condiţia

Printre noii-veniți în comună, timișorenii ocupă un loc aparte, în special cei care își construiesc o casă aici, dar își păstrează și apartamentul din municipiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns