Situație rezolvată în stil românesc la Cenad: după ce ies din Ungaria, călătorii intră în țara nimănui

frontiera cenad 2

Într-un articol publicat în 28 septembrie, v-am relatat despre contrastul observat de un timișean la punctul de frontieră Cenad, între indicatoarele care semnalizează intrarea în țară, al nostru și al ungurilor. Al nostru, cu tricolorul șters și ascuns printre bălării, al ungurilor, impecabil.

V-am arătat cum petiția cetățeanului înaintată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), prin care era prezentată situația, fusese redirecționată de instituția respectivă Primăriei Cenad, care, la rândul ei, o trimisese Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Primarul Cenadului, Andrei Tița, ne informase că subalterni de-ai săi împreună cu angajați ai CNAIR defrișaseră perimetrul respectiv, dar că înlocuirea tricolorului șters nu avusese încă loc pentru CNAIR nu trimisese noul autocolant.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România, bilanț 10 octombrie. 10.400 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Ca atare, după publicarea articolului, am întrebat CNAIR, prin intermediul purtătorului de cuvânt, când va înlocui abțibildul deteriorat, însă răspunsul a fost unul surprinzător: “Acel semn nu este un indicator rutier, nu apare în SR 1848 (standardul de semnalizare rutieră), ci este un indicator care marchează fâșia frontierei și intrarea în România, așadar este în atribuția Poliției de Frontieră”.

Păi dacă așa stau lucrurile, înseamnă că Poliția de Frontieră l-a mințit în față pe petiționarul timișean și l-a trimis după cai verzi pe pereți… Curioși să vedem ce părere au polițiștii frontieriști despre întorsătura de situație, le-am adresat, în 30 septembrie, o singură întrebare: “Vă rugăm să ne comunicați de ce ați redirecționat petiția cetățeanului (…) către Primăria Comunei Cenad, din moment ce rezolvarea problemei intra în atribuțiile instituției dumneavoastră?”.

De-atunci și până în momentul publicării acestui articol, adică timp de 10 zile, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara n-a dat nici un semn de viață. Mai mult: din 30 august (ziua în care cetățeanul din Timiș le-a scris celor de la Poliția de Frontieră) și până astăzi, adică în aproape o lună și jumătate, autoritățile românești nu au reușit să înlocuiască autocolantul cu tricolor! Tot ce au izbutit a fost să tundă puțin din vegetația sălbatică și să scoată toate panourile de prezentare, lăsând suportul gol-goluț. Așa că acum, după ce ies din Ungaria, călătorii intră în țara nimănui…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Situație rezolvată în stil românesc la Cenad: după ce ies din Ungaria, călătorii intră în țara nimănui

  1. Dar acusi o sa spunti ca Guvernul Catu este de vina.Ca in Romania totul este posibil.Sa pui un steag si pe o tabla sa scri „BINE ATI VENIT IN ROMINIA”se face teoria noua a lui Pitagora.Daca era vorba de o ABERATIE de lucruri inutile care servesc la SPALAREA A CEVA BANI imediat erau „CLIENTI”

  2. De la frontiera spre Timisoara pe ambele parti ale soselei este o adevarata jungla vegetala,in curind se va impaduri,se va transforma in padure,acesti,, drumari ,, de vreo 13 ani nu au taiat un arbust de pe margine,parca circuli printr un tunel vegetal,acesti angajati efectiv nu fac nimic,nu exista un cos de gunoi in putinele parcari,parcare este mult spus,acesti bugetari pentru a nu fi nevoiti sa ridice gunoaiele au ridicat si cosurile de gunoi aferente,la Lovrin in parcare era pe post de cos de gunoi un butoi metalic,l au luat si pe acela,peste tot este plin de gunoaie,cei care opresc nu au unde sa arunce gunoiul pe o distanta de 80 de km.
    In schimb s au cumparat niste banci si mese in asa zisele parcari , cu sume posibil impresionante.
    Citi bugetari lucreaza la ,,drumuri,, la Sannicolau Mare,ce fac timp de 8 ore la serviciu?
    Cu ce activitati isi justifica salariile?
    La Lovrin la trecerea de cale ferata s au furat s au au disparut in neant pentru a nu stiu cita oara panourile solare si lampile cu led aferente,recent montate cu bani europeni,ca intr un ,, sat fara ciini ,, .
    Nu exista politie care sa ii prinda pe hoti ?

  3. Oare se mai miră cineva de așa ceva sau altfel zis este ceva normal absolut nimica nu rezistă la noi , vandalismul și hoția este în floare ,orice amenajare după scurt timp distrusă să trăiască Balcanismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *