Contraste la frontieră: noi, cu tricolorul șters și ascuns printre bălării, ungurii cu un panou de prezentare impecabil

Contraste la frontieră: noi, cu tricolorul șters și ascuns printre bălării, ungurii cu un panou de prezentare impecabil

În 30 august, un timișean semnala într-o petiție adresată Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) că panoul de la intrarea în țară în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Cenad se află într-o stare de degradare inacceptabilă și îngropat în bălării, solicitând instituției respective să ia măsuri rapide pentru remedierea situației.

Petiției i-au fost anexate și două fotografii: una a panoului care indică PTF Cenad și o alta a panoului de la intrarea în Ungaria. Peste o săptămână, IGPF îl anunță pe petent că atât indicatorul rutier, cât și zona adiacentă acestuia nu se situează în incinta imobilului aflat în administrarea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara, ci se află în administrarea Primăriei Comunei Cenad.

Mai mult, petiționarului i se transmitea și o copie a adresei pe care ITPF Timișoara a expediat-o respectivei primării, prin care acesteia i se solicita “sprijinul necesar pentru înlocuirea panourilor degradate precum și pentru defrișarea zonei adiacente în vederea asigurării unei bune vizibilități a panourilor respective”.

Luni, l-am contactat telefonic pe primarul comunei Cenad, Andrei Tița, încercând să aflăm dacă s-au remediat problemele semnalate de petiționarul timișean, iar tânărul edil (a câștigat alegerile locale de anul trecut la vârsta de 26 de ani!) ne-a informat că Poliția de Frontieră se afla în eroare atunci când a pasat răspunderea Primăriei Cenad.

Se pare că ITPF Timișoara habar n-avea că administrarea zonei respective revine Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), instituție pe care primarul Tița a contactat-o în momentul în care a primit depeșa din partea Poliției de frontieră.

CITEŞTE ŞI: În centrul Timișoarei, ca la periferie

Edilul timișean ne-a confirmat că perimetrul în care se află panoul de intrare în țară a fost defrișat, însă autocolantul cu ceea ce a mai rămas din culorile drapelului României n-a fost încă înlocuit, fiindcă cei de la CNAIR n-au trimis încă noul abțibild…

La cât timp s-a scurs de când panoul arată în halul ăla, ce mai contează o lună-două de întârziere, nu-i așa?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Contraste la frontieră: noi, cu tricolorul șters și ascuns printre bălării, ungurii cu un panou de prezentare impecabil

  1. Vedeți intrarea  in Lugoj dinspre Faget.Indicatoarele care indică Orașul Lugoj si localitatiile înfrățite sunt cuprinse de spini si vegetatie de 2-2,5 m.Asa este in EU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *