Situație incredibilă! O comună din Timiş fără niciun caz de infectare a intrat în scenariul roșu

bara 3

Ministerul Sănătății a publicat, luni, lista epidemiologică defalcată pe județe privind numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori. Potrivit datelor furnizate de DSP Timiș, cea mai mare rată de incidență cumulativă a fost raportată pentru comuna timișeană Bara, respectiv de 6,43. Indicele pare impresionant la prima vedere, iar potrivit scenariilor elaborate de autoritățile centrale, unitățile de învățământ din localitate, respectiv grădinița și școala primară, ar urma să înceapă cursurile în sistem online.

Însă, potrivit primarului comunei, Ioan Lăzărescu, în localitate nu figurează nicio persoană infectată cu COVID-19! Edilul-șef susține că există doar trei persoane (dintre care două din aceeași familie) care au fost depistate cu SARS-CoV-2 și care, deși în acte au domiciliul în comună, sunt carantinate în municipiul Lugoj.

”Am luat legătura telefonic cu ele și mi-au confirmat că sunt în Lugoj. Nu știu de unde au apărut aceste date pentru că ele nu sunt reale! Am depus azi-dimineață o contestație la prefectură, am înștiințat DSP-ul și inspectoratul școlar, pentru că nu este normal să ne fie nouă atribuite aceste persoane când în realitate ele stau în altă parte. Mi-au trimis și documente doveditoare în acest sens”, a precizat primarul din Bara.

Aplicarea scenariului roșu pentru această comună ar însemna un dezastru pentru învățământul din zonă, în condițiile în care conexiunea la internet este extrem de slabă iar orele nu ar putea fi susținute online, potrivit oficialilor primăriei.

”La grădinița din comună sunt zece copii, iar la școală, șapte. Elevii din ciclul gimnazial merg la școala din Balinț. Pe lângă faptul că nu avem conexiune la internet, dar nici dispozitive pentru elevi și cadrele didactice, pe copiii din ciclul gimnazial îi transportăm cu microbuzul la școala din Balinț. Ce vor face toți acești copii acum? Avem aceste trei cazuri, care nu sunt ale noastre, și care raportate la numărul mic de locuitori ai comunei, de 311, sigur că indică o rată mare de infectări”, a adăugat primarul comunei.

Până la ora publicării ştirii, Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a furnizat nicio explicație privind situația din Bara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Situație incredibilă! O comună din Timiş fără niciun caz de infectare a intrat în scenariul roșu

  1. Fără a încerca să minimizez importanța protecției împotriva Covid, care chiar există și poate fi periculos, vreau să vă atrag însă atenția asupra seriozității cu care este gestionată criza de cei pe care îi plătim, guvernul Lucovid Orban, și încă bine de tot, pentru asta și cîtă bază putem să punem pe comunicatele lor ! Feriți-vă fraților că sîntem singuri pe lume. Dacă vi se întîmplă ceva, sînteți pe cont propriu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *