Ludovic Orban: Pe 14 septembrie începe școala. Nu am discutat niciodată oficial amânarea până la 1 octombrie

ludovic orban 5

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că școala va începe pe 14 septembrie în funcție de scenariile discutate de Guvern, pe baza datelor transmis de DSP. Premierul spune că la școală „copiii vor fi mai în siguranță”, decât au fost în vacanță, dacă vor fi respectate regulile.

„Eu insist foarte mult pe respectarea regulilor. După părerea mea, la școală copiii sunt mai în siguranță. În vacanță au avut o interacțiune mult mai mare decât interacțiunea pe care o vor avea la școală.

Vom căuta soluții și vom interveni acolo unde apar probleme. În modul în care se deschide școala am ținut cont de nivelul de răspândire a virusului. Mai consultăm specialiștii și în mod clar școala va începe.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că nu s-a discutat niciodată oficial varianta amânării începutului de an școlar, iar școala va începe pe baza celor trei scenarii elaborate de autorități.

„Au fost păreri exprimate de unii medici epidemiologi privitoare la posibilittea amânării școlii, pe ce bază, că se întorc din concendii și ar putea exista posibilitatea să fie infectați deja din concedii. Nu am discutat niciodată oficial. Au fost doar opinii, dar nu e un punct de vedere oficial. Pe 14 septembrie va începe școala. Asta am anunțat tot timpul.

În privința deschiderii școlilor lucrurile sunt clare. Până la 1 la mie se poate începe pe scenariul verde, cu copii în clasă. Între 1 și 3 la mie, învățământul mixt, o parte în clasă, o parte online, alternativ astfel încât să fie un timp similar petrecut în clasă. Ce este pestre 3 la mie se începe online.

DSP au transmis datele pentru fiecare localitate. În momentul de față administrațiile au aceste date și știu cum începe școala”, a precizat Ludovic Orban, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ludovic Orban: Pe 14 septembrie începe școala. Nu am discutat niciodată oficial amânarea până la 1 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.