Situație ciudată în Timiș: Patru oameni infectați cu coronavirus au dispărut din datele oficiale

coronavirus 20

Raportările oficiale făcute de Grupul de Comunicare Strategică sunt așteptate cu sufletul la gură de cei care vor să știe dacă în județul lor a crescut numărul de infectări sau situația tinde să revină la normal. În Timiș, după ce în 20 aprilie era raportat un singur caz nou, numărul celor depistați pozitiv a crescut, pentru ca astăzi să fie cu … minus.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara este obligatorie purtarea măștilor anti coronavirus. Alexandru Rafila: Trebuie să vedem ce fel de măști trebuie folosite

Marți, în 21 aprilie, în județul Timiș se înregistrau, de la începutul pandemiei, 398 de cazuri. Paradoxal, miercuri, numărul raportat era de 385. Situația a fost similară în mai multe județe din țară, unde  oamenii au sesizat că, în loc să crească sau să rămână staționar, numărul celor depistați pozitiv era în scădere. Situația este paradoxală, pentru că respectiva cifră se referă la cei care s-au îmbolnăvit de la începutul raportărilor, așadar nu are cum să fie în descreștere.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a venit cu o precizare: “Datele sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică. Laboratoarele din Timis au raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv. Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor din toate județele pentru a fi identificate eventuale situații legate de atribuirea cazurilor de la un județ la altul, de domiciliul sau spitalul unde este internat pacientul”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.