Cum am ajuns în presa americană: „România face milioane emițând amenzi pentru nerespectarea regulilor din timpul pandemiei”

amenda 11

România a făcut milioane din amenzile stricte emise în ultima lună celor care nu se conformau restricțiilor cauzate de coronavirus. Cetățenii trebuie să completeze un formular oficial înainte să plece din casă, în care să explice de ce au ieșit și care trebuie prezentat dacă sunt opriți de un polițist sau militar.
Cine este prins că nu respectă aceste restricții este pasibil de amendă între 2.000 lei (cam $450) și 20.000 (cam $4.500), conform BBC. În perioada dintre 24 martie și 19 aprilie au fost emise în jur de 200.000 de amenzi, în valoare de 85 de milioane de dolari, potrivit HotNews.ro.

Suma este egală cu cea colectată în februarie din impozitele pe profit de la firme, potrivit romanian.insider.com. Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a fost amendat cu echivalentul a $2.200 după ce a fost prins pe bicicletă într-un parc, care era închis.

Miercuri dimineață, România avea 9.942 de cazuri confirmate cu Covid-19 și 507 decese, conform datelor centralizate de Johns Hopkins University. Starea de urgență a fost instituită pe 16 martie în țara cu 20 de milioane de locuitori și a fost recent extinsă până la jumătatea lui mai.

Luna trecută, Cosmin Andreica, lider al sindicatului Europol al polițiștilor, a spus la digi24.ro că românii pot fi foarte creativi când este vorba de a utiliza portițe pentru a ieși din casă. Românii pot ieși să-și plimbe animalele de companie, dar Andreica a explicat:

„Au existat situații în care un cetățean avea un pește într-o pungă și spunea că l-a luat la plimbare. Este o poveste adevărată. Sau am avut o situație în care cineva și-a luat pisica la 30 km de casă pe bancheta din spate a mașinii”. (Fox News)

Foto: Facebook | Poliţia Română


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cum am ajuns în presa americană: „România face milioane emițând amenzi pentru nerespectarea regulilor din timpul pandemiei”

  1. Atâta timp cât în ordonanțele militare nu se definește termenul de „animal de companie”, până și un purec sau chiar COVID-19 poate fi animal de companie. Partea proastă este tot pentru noi, contribuabilii. Dacă cineva a fost amendat pentru că și-a plimbat păduchele de companie, ar fi idiot ca vreun președinte de instanță să spun că păduchele nu este animal de companie. Cine va plăti cheltuielile de judecată? Păi tot noi… votanții animalelor de la conducere.

Lasă un răspuns