La Timișoara este obligatorie purtarea măștilor anti coronavirus. Alexandru Rafila: Trebuie să vedem ce fel de măști trebuie folosite

alexandru rafila 1

La Timișoara, printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, este obligatorie, începând din 22 aprilie, purtarea măștilor și a mănușilor de protecție față de transmiterea coronavirusului. Măsura va fi implementată și la nivel național. Multă lume se întreabă însă dacă orice tip de mască este potrivit sau nu.

CITEȘTE ȘI: Gest impresionant al unui medic din Timișoara, pentru a ușura suferinta bolnavilor de coronavirus

Alexandru Rafila a spus, la un post TV, miercuri seara, că autoritățile trebuie să decidă ce tip de măști vor fi purtate, pentru că cele medicale, cele de unică folosință sunt foarte greu de procurat, iar cele textile sunt ineficiente.

Microbiologul Rafila a adăugat că în toamnă ar putea reveni coronavirusul și s-ar suprapune cu sezonul de gripă, ceea ce ar putea readuce măsurile din această primăvară.

”La întrecerile sportive, la adunările mari de oameni nu vor putea fi implementare. Rămâne să vedem ce tip de mască vom purta, pentru că măștile medicale sunt destul de limitate, nu se găsesc, să vedem de unde le procurăm, sau vor fi măști textile, dar acestea nu au o protecție bună. Măsurile trebuie verificate din două în două săptămâni, pentru că dacă bola revine, trebuie revenit la măsurile inițiale.

Ar trebui ca într-o clasă să nu fie mai mult de 15 elevi. Nu mai putem continua cu această inactivitate economică, pentru că sistemul de sănătate este foarte afectat. Sfatul meu pentru autorități este să se pregătească să cumpere vaccinul antigripal de pe acum, pentru că o să fie o cerere foarte mare. Trebuie să evităm o coinfecție, cu gripă și cu noul coronavirus, la toamnă.

sursa: realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns