Situaţie alarmantă în Timiş! Bugetul unei localităţi nu a fost, încă, aprobat

O localitate din Timiş se confruntă cu o problemă care poate afecta întreaga comunitate. Consilierii PSD au părăsit ședința de plen în care s-a dorit supunerea la vot a bugetului orașului pe anul în curs.

Astfel, oraşul a rămas în continuare fără buget votat, iar gestul consilierilor social-democrați s-a răsfrânt și asupra altor proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi cele privind reabilitarea Turnului de apărare (Cula) și a Pieței Cetății. Lipsa cvorumului necesar, în condițiile în care de la ședință a lipsit și un consilier PNL, a făcut ca toate aceste proiecte să fie amânate.

Petru Filip, primarul orașului Ciacova, a catalogat gestul consilierilor PSD ca un boicot: „Nu s-a putut vota nici unul dintre proiectele propuse pe ordinea de zi, pentru că s-a recurs la această metodă cu părăsirea sălii, pentru a nu exista cvorumul necesar aprobării lor. Astfel, am ajuns în situația ca bugetul local, foarte important pentru noi, să nu poată fi aprobat”.

Cei șapte consilieri PSD au revenit, totuşi, la sentimente mai bune și au participat la o ședință extraordinară, convocată de primarul Petru Filip, a doua zi după ce au boicotat ședința pentru aprobarea bugetului.

„Se pare că, în cel de-al doisprezecelea ceas, consilierii PSD și-au dat seama de greșeala făcută, iar în ședința extraordinară ulterioară, convocată pentru dezbaterea unor proiecte care nu suportau amânare, au fost aprobate proiectele privind reabilitarea Turnului de apărare (Cula) și a Pieței Cetății. Sperăm că, în continuare, Dumnezeu le va da gândul cel bun și își vor da seama că, înainte de toate, trebuie să primeze interesele ciacovenilor și nu cele politice.

Sper, de asemenea, ca în cel mai scurt timp să fie aprobat și bugetul local pentru anul 2017 și să ne putem apuca de treabă. Este foarte îngrijorător faptul că orașul nostru nu are un buget votat pentru anul în curs. Cu alte cuvinte, o serie de proiecte de investiții, prevăzute în bugetul local pe anul 2017, sunt stopate, pentru că nu putem debloca fondurile necesare pentru ele.

Oamenii ne-au votat pentru a-i reprezenta, pentru a veni cu proiecte și realizări care să le facă viața mai bună, nu pentru a ne ciondăni politic pe cine știe ce subiecte. Îmi place să cred că locuitorii din Ciacova și satele aparținătoare au votat, indiferent de culoarea lor politică, oameni care să facă administrație în cadrul Consiliului Local Ciacova și nu oameni care să pună pe primul loc afirmarea politică, în detrimentul intereselor celor care i-au trimis în acest for.

Sper ca lucrurile să reintre în normal și, chiar dacă am depășit ceasul al doisprezecelea, să avem cât mai curând un buget local aprobat, pentru a ne putea continua activitatea și pentru a putea continua sau demara proiectele propuse pentru anul acesta”.

Următoarea ședință a Consiliului Local Ciacova în cadrul căreia este programat să se discute bugetul pe anul 2017 va fi în 12 aprilie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Situaţie alarmantă în Timiş! Bugetul unei localităţi nu a fost, încă, aprobat

Lasă un răspuns