Apa termală curge în bugetele unor localităţi din Timiş

Apa termală curge în bugetele unor localităţi din Timiş. Edilii orașului Deta speră să obțină, în acest an, din vânzarea de apă caldă, venituri de 250.000 de lei, o sumă practic dublă față de încasările realizate anul trecut.

Nu este vorba, desigur, despre orice fel de apă caldă, ci de resursa de apă termală pe care urbea din sudul județului o valorifică, deocamdată, doar prin societatea locală a ștrandului.

Încasările preconizate pentru acest an ar aduce exploatarea resursei termale din Deta pe profit brut, întrucât cheltuielile de întreținere nu vor depăși, potrivit aceluiași proiect de buget, 240.000 de lei; prin comparație, în 2016, cheltuielile au depășit 160.000.

Citeşte şi: Timişorean celebru, acuzat de soţie că a caftit-o! Femeia a publicat o fotografie în care apare cu un ochi umflat

În anii viitori, se speră în creșterea încasărilor până la 330.000 de lei, sumă care rămâne încă sub jumătatea potențialului estimat pentru actualele formule de valorificare a acestei resurse naturale.

Totuși, Deta, ca și comuna Teremia Mare, se află în fruntea clasamentului județean în ceea ce privește valorificarea apelor termale, resursă care ar putea îmbogăți bugetele locale timișene – iarăși, doar prin actualele formule de valorificare – cu sume nete de ordinul milioanelor de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns