Situația steagurilor din oraș, soluționată până la Paște. Prefectul dispune un control la Primăria Timișoara
Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că va trimite o comisie de control la Primăria Timișoara, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor, în toate locațiile în care au fost amplasate.
Verificarea vine după ce, pe 30 martie, primarul a dat o dispoziție prin care să fie demolate trei dintre catargele cu steagul național, amplasate în sensurile giratorii de la AEM, din Calea Șagului și de la intersecția străzilor Sfinții Apostoli Petru și Pavel cu strada Holdelor.
„Voi emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliției, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locațiile aparținând Primăriei Timișoara.
Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuși, nu poți, din poziția de primar al unui oraș ca Timișoara, ca pentru unii să fii mumă, cu steaguri arborate fără nicio noimă în fața primăriei, în numele multiculturalismului, iar pentru noi, toți cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde și cât mai des – să fii ciumă.
Nu poți să te tocmești la lege într-un caz, și să o forțezi la maxim în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecții, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat”, a transmis prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.
Totodată, prefectul de Timiș i-a dat un ultimatum primarului Dominic Fritz, ca în termen de o săptămână, până la sărbătoarea Paștelui Ortodox, să aprofundeze problema drapelului României și să o pună în aplicare, respectând legislația în vigoare.
Vă reamintim că în luna mai 2022, Prefectura Timiș a fost sesizată despre posibila ilegalitate a amplasării steagurilor mai multor țări, pe Bulevardul CD Loga nr.1, în fața primăriei. iar prefectul a trimis sesizarea direct către primărie în vederea soluționării.
Cât privește lipsa autorizației de contruire pentru catargele din cele trei locații, Inspectoratul de Stat în Construcții, a constatat încă din anul 2020, în baza Legii 50/1991 actualizată, că se poate executa amplasarea catargelor pentru steaguri, aflate în discuție, fără autorizație de construire.
Fritz, intrebarea mea pentru tine la doi ani jumate de la alegeri este:
– de ce nu e gata Pasajul Solventul?
– de ce nu ai inceput nici un pod nou peste Bega?
– de ce nu ai inceput nici o parcare noua in Timisoara?
– de ce nu ai inceput nici o sala de sport noua?
– de ce nu ai rezolvat problema caldurii in Timisoara?
Ca vad ca te apasa grija unor steaguri. Iti dau tot eu raspunsurile: pentru ca esti incapabil, incompetent, esti un impostor mincinos, d-aia!