Sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă pe autostrada A1, la PTF Nădlac II (video)

Sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă pe autostrada A1, la PTF Nădlac II

Sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă pe autostrada A1, la PTF Nădlac II

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în curs de implementare, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II (autostrada A1) un sistem de preselecție în vederea fluidizării traficului autovehiculelor de transport marfă.

Sistemul este în perioada de testare și calibrare, timp în care se vor îmbunătăți algoritmii de selectare a traficului greu.

”Un prim sistem similar a fost introdus de către DRDP Timişoara în urmă cu circa un an, pe sensul de ieșire din țară prin PTF Nădlac 2, și a avut ca rezultat o scădere a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră.

Cu ajutorul sistemului multiplatformă securizat de senzori, automarfarele care trec pe la poarta 4 din PTF Nădlac II și care nu prezintă risc de depășiri de mase sunt dirijate, printr-un mesaj transmis pe un ecran, pe o bandă rapidă, amenajată special, unde autocamioanele nu mai sunt cântărite.

Vehiculele care prezintă risc de depășire a maselor maxim admise sunt dirijate pe cele două benzi dotate cu sisteme de cântărire.

Pe artera inscripționată EU vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Intrare în forţă la „Termal”, în Timişoara (video)

Pe artera inscripționată ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state UE, dacă artera inscripționată EU este suprasolicitată sau artera ALL TRUCKS este liberă”, transmite , transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP Timișoara).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *